pitali smo, doznajemo

eTV - Kako napreduje projekt obnove stadiona? 'Uz sadašnju stabilnost vlasti nadamo se doći do...'

Objavljeno: 17.09.2023. 06:58

Zadnja izmjena: 17.09.2023. 07:08

Predsjednik Županijskog nogometnog saveza i predsjednik Komisije za sportsku infrastrukturu HNS-a na razini cijele zemlje Nenad Horvatić izjavio je ovih dana u eTV studiju da će Županijski savez biti prvi u Hrvatskoj koji će imati čak tri nogometna terena s umjetnom travom.

Nakon Varaždina i Novog Marofa, za teren s umjetnom travom na redu je Ludbreg, o čemu će uskoro biti i više riječi, jer je projekt već u realizaciji, a Horvatić je tom prilikom istaknuo sljedeće:

- Još imamo plan to napraviti i na području ivanečke regije, pa bi onda klubovi s tih područja, znači centara Varaždin, Ivanec, Novi Marof i Ludbreg imali terene s umjetnom travom, gdje bi i kroz zimu djeca mogla trenirati u normalnim uvjetima. I to je jedan veliki iskorak, jer mi do prije tri godine nismo imali niti jedn teren s umjetnom travom – naglasio je Horvatić.

Prvi cilj, projektna dokumentacija

Kada je riječ o obnovi i dogradnji stadiona u Varaždinu, Horvatić je zajednički sastanak s gradonačelnikom Nevenom Bosiljem i predstavnicima kluba i Hrvatskoga nogometnog saveza ocijenio kvalitetnim, a smatra da bi projektu trebala doprinijeti i sadašnja stabilnost gradske vlasti.

- Smatram da Grad Varaždin treba uložiti u svoju imovinu bez obzira i na privatizaciju kluba koja je neminovna, te se nadam da će se uz stabilnost ove gradske vlasti nešto pokrenuti, da ćemo stvoriti barem projektnu dokumentaciju i doći do troškova koliko to košta, a novaca kroz ITU mehanizme, ministarstvo i druga tijela ima te će se lakše naći nego riješiti administracija - zaključio je Horvatić.

 

Komentari