županijski nogometni savez

eTV - Kreću utakmice ŽNS-a: Horvatić izdvojio šest ključnih novosti

Objavljeno: 13.03.2021. 08:38

Zadnja izmjena: 13.03.2021. 08:38

Današnjom odlukom Stožera civilne zaštite RH dopušta se odigravanje utakmica u nižim rangovima, odnosno u županijskim nogometnim ligama.

Predsjednik ŽNS-a Varaždinske županije Nenad Horvatić povodom toga poručio je sljedeće:

  • Budući da je danas već petak, ne možemo odmah startati, nego je prijedlog da idući tjedan krenemo s natjecanjima u III. hrvatskoj ligi, međužupanijskim ligama i županijskim ligama.
  • Otežavajuća ovog trenutka je okolnost da nastavak mora biti bez gledatelja, međutim smatramo da situacija nije dobra s brojem zaraženih.
  • Idući tjedan u ponedjeljak će se održati plenumi svih županijskih nogometnih liga, gdje ćemo klubovima pokušati objasniti kako mi vidimo početak natjecanja, završetak, i kako kao Županijski savez namjeravamo pomoći.
  • Predložit ćemo da krenemo za vikend 20. ožujka i završimo tek početkom sedmog mjeseca. Dakle, da klubovi ne moraju igrati srijedom nego samo vikendima. Bolje da igramo početkom sedmog mjeseca nego po hladnoći.
  • Za prvih barem mjesec dana ponudit ćemo da troškove službenih osoba (sudaca, delegata) u I. kolu u potpunosti snosi ŽNS. U II. kolu, u dogovoru sa sudačkom i delegatskom organizacijom – službene osobe će besplatno suditi svim klubovima, a tek u III. kolu klub-domaćin platio bi službene osobe. S obzirom da je u IV. kolu taj klub gost, u mjesec dana imao bi trošak od samo jedne utakmice.
  • Nadam se da će od 20. travnja biti puno bolja situacija i da ćemo moći razgovarati o povratku publike.

Komentari