RUKOMET

Foto - Najavljeno Europsko rukometno prvenstvo za kadete - donosimo detalje

Objavljeno: 10.08.2021. 14:42

Zadnja izmjena: 10.08.2021. 14:42

Foto: Dino Možek

Danas je održana konferencija povodom početka Europskog rukometnog prvenstva za kadete koje će se održati od 12. do 22. kolovoza 2021. godine u Varaždinu i Koprivnici.

Prvenstvo je prošle godine bilo otkazano zbog epidemiološke situacije, a Izvršni odbor Europske rukometne federacije (EHF) odlučio je da će se ove godine održati i pod oznakom (M19). Ovo je peto veliko prvenstvo u suradnji s HRS-om, a u projektu sudjeluje velik broj volontera za osiguravanje najboljih uvjeta za njegovo održavanje. Utakmice će na tribinama moći pratiti najviše 500 gledatelja. Svakog drugog dana će se šest puta dnevno za po 600 osoba organizirati testiranje na COVID-19. Karte će biti u prodaji na ticket-boxu ispred dvorane Arena Drava uz predočenje covid-putovnice. 

Na konferenciji je ispred Grada Varaždina sudjelovao zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković i pročelnik UO za sport i zdravstvenu zaštitu Dražen Cesar, a ispred HRS-a Nino Lilić, predsjednik i koordinator Izvršnog povjerenstva i Silvijo Njirić, direktor marketinga HRS-a.

- Ovo je peto veliko natjecanje u organizaciji HRF-a u Varaždinu te će ovdje 2025. godine, u organizaciji Grada Varaždina s Danskom i Norveškom, biti Svjetsko rukometno prvenstvo. Iskreno se nadam da će se te godine prvenstvo održavati potpuno normalno, odnosno bez ikakvih mjera jer sport bez navijača nije sport. Obzirom da je organizirano i pod našim pokroviteljstvom u iznosu od 250 tisuća kuna, od kojih je 10 tisuća donirala Županija, nadam se da će prvenstvo proteći bez ikakvih problema - rekao je zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković

Na Europskom rukometnom prvenstvu za kadete sudjeluje 16 europskih reprezentacija, a skupine su sljedeće:

Grupa A Grupa B Grupa C Grupa D
Island Švedska Danska Hrvatska
Srbija Španjolska Njemačka Francuska
Slovenija Mađarska Norveška Portugal
Italija Izrael Rusija Austrija

Komentari