BeActive u Varaždinu

Foto - Evo što se do sada održalo u sklopu Europskog tjedna sporta

Objavljeno: 26.09.2021. 12:32

Zadnja izmjena: 26.09.2021. 12:44

Već sedmu godinu zaredom, u Hrvatskoj se obilježava Europski tjedan sporta. Ove godine, u inicijativu koju predvodi Europska komisija, uključio se i Grad Varaždin što je nastavak „Zdravog pokreta”, tjelesnog vježbanja i rekreacije, koji se u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina kontinuirano održava na stadionu Sloboda.

  • Obilježavanje Europskog tjedna sporta započelo je u četvrtak u sportskoj dvorani Graberje, natjecanjem učenika Strojarske i prometne škole u nogometu i graničaru.
  • Aktivnosti su nastavljene u petak natjecanjem djece vrtićke i osnovnoškolske dobi u ekipnim sportovima, pod vodstvom trenera Nogometne akademije „Lumen“ i Atletskog kluba „Sloboda“. Djeca su se na zajedničkom treningu natjecala u nogometu i graničaru, a mali nogometaši okušali su se i u atletici, dok su atletičari isprobali kako je to biti nogometaš.
  • U subotu je na redu bila plesna večer na kojoj su nastupili članovi Sportskog plesnog kluba „Valcer“, Plesnog kluba“ Feel“ i Plesnog kluba „Plan B“, koji su pokazali svoje plesno umijeće u standardnim, latinoameričkim i suvremenim plesovima te stilu show dance.

Kako je naglasila stručna suradnica u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina, Anica Sitar, Europski tjedan sporta obilježava se raznim sportsko-rekreativnim aktivnostima namijenjenim različitim skupinama ljudi.

- Cilj je poticati i uključivati zajednicu u sport i sportsku rekreaciju tijekom cijele godine. Tjedan sporta namijenjen je svima bez obzira na dob, spol, podrijetlo ili razinu tjelesne pripremljenosti. U inicijativu se ove godine uključio i Grad Varaždin kako bi građane dodatno poticali na bavljenje sportom i tako poboljšali njihovo zdravlje – poručila je Sitar.

Ravnateljica Strojarske i prometne škole, Snježana Klarić, čiji su učenici otvorili Europski tjedan sporta, predsjednik Nogometne akademije „Lumen“, Tomislav Jelenski, te predstavnice plesnih klubova, Adriana Pupavac, Romana Ratkaj i Martina Palošika Čonda, istaknuli su važnost uključivanja mladih u bavljenje sportom, prije svega radi njihovog zdravlja, a poručili su i da je potrebno sport dodatno uključiti u obrazovanje djece i mladih.

Tjedan sporta u nedjelju seli na Gradske bazene Varaždin gdje će Plivački klub „Vidra“ pod vodstvom trenerice Višnje Bunić organizirati sat plivanja za osobe s invaliditetom. U ponedjeljak i srijedu od 19 do 20 sati u sklopu „Zdravog pokreta” na stadionu Sloboda održava se besplatno vježbanje za sve zainteresirane građane, dok u utorak slijedi međunarodna biciklistička utrka CRO race u kojoj će Varaždin biti domaćin cilja prve etape. Uz to, održat će se i virtualna utrka za djecu Kids CRO race. 

Komentari