NK SLAVEN BELUPO - NK VARAŽDIN

Farmaceuti i dalje ostali enigma za Varaždince

Objavljeno: 16.09.2022. 21:00

Zadnja izmjena: 16.09.2022. 21:13

Foto: Arhiva

U prvoj utakmici 10. kola SuperSport HNL-a u Koprivnici su igrali Slaven Belupo i Varaždin, a pobjedu su ponovo ostvarili nogometaši iz Koprivnice 1:0 (1:0), identičnim rezultatom kao i u Varaždinu u 1. kolu.

Utakmica se igrala na skliskom terenu natopljenom kišom, pa su bila česta proklizavanja igrača u duelima. Međutim, u prvoj izglednoj prilici našao se Teklić u 8. minuti kada je, na dodavanje Brodića iz kontranapada, s oko 16 metara pucao prema golu domaćina, ali neprecizno. Slaven Belupo je odmah uzvratio prilikom Crnca u 14. minuti ali Crnac nije uspio uputiti udarac s nekih desetak metara od gola Zelenike. U nastavku susreta još po nekoliko prilika na obje strane, od kojih treba izdvojiti one Kolarića i Brodića u 29, odnosno 34. minuti. U završnici prvog dijela izmjenjuju se serije napada s obje strane, a u jednom kontranapadu Slaven Belupa lopta dolazi do Crnca koji preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora pogađa nebranjeni dio Zelenikinog gola. Tako je Slaven Belupo od 37. minute prešao u vodstvo. Do kraja poluvremena Varaždinci pokušavaju izjednačiti, a najbliže golu  bio je Elezi u 43. minuti kada je glavom pucao s oko pet metara u golmana Slaven Belupa.

U drugo poluvrijeme Varaždin ulazi s izmjenom, Brekalo je zamijenio Uratu. Međutim, domaći su ipak ušli nešto agilnije u nastavak. Kako je susret napredovao igra je postajala sve rastrganija, uz dosta prekršaja koji su doveli do cjepkanja igre. Najveću priliku za Varaždince imao je Brodić u 65. minuti kada je pucao u vanjsku stranu mreže domaćeg gola. Zatim su uslijedile brojne izmjene koje su dodatno usporile igru. Varaždin pred kraj utakmice podiže tempo i pritisak ali bez učinka. Tako Varaždinci upisuju još jedan poraz od Slaven Belupa i ostaju na 15 osvojenih bodova u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Komentari