Finac i Austrijanka pobjednici 3. disc golf turnira Drava Forester

Objavljeno: 11.11.2014. 09:04

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Izvor: galerija-images/Disc golf turnir Drava Forester

Proteklog vikenda u Varaždinu je boravilo 87 disc golfera pristiglih iz 12 zemalja koji su sudjelovali na trećem međunarodnom disc golf turniru Drava Forester.

Pobjedu u konkurenciji muškaraca odnio je Teemu Malmelin iz Finske koji je u napetom finalu za jedan bod bio bolji od sunarodnjaka Matiasa Söderstörma koji je ove godine branio titulu prošlogodišnjeg pobjednika, a na treće mjesto plasirao se Amerikanac s pulskom adresom Mike Gordon.
 
- Sretan sam zbog pobjede, ali sam prije svega oduševljen organizacijom turnira i boravkom u Varaždinu. Ovo je jedan od najboljih europskih turnira i vjerujem da ću se vratiti i iduće godine – rekao je Teemu Malmelin.
 
U konkurenciji žena, najbolja je bila Katharina Gusenbauer iz Austrije, druga je Katka Bodova iz Slovačke, a treća Finkinja Jenni Eskelinen, inače nositeljica titule europske prvakinje.

Od igrača iz Hrvatske, najbolje su se pozicionirali Varaždinac Nino Đurak s plasmanom na 32. mjestu te Danica Pajtak, također iz Varaždina, koja je među ženama završila na 10. mjestu.   

Cjelovit poredak igrača dostupan je na web stranici Professional Disc Golf Association. Uz glavni turnir sa 67 natjecatelja, 20 disc golfera igralo je rekreativni turnir.

Turnirska natjecanja održana su u varaždinskoj šumi Jelačićki te uz Dravu kod Gradske sportske dvorane. Natjecanje u puttingu, ubacivanju diskova u koš s mjesta, organizatori su priredili na livadi podno Lančane kule u centru Varaždina. U toj disciplini najbolji je bio Tommy Vacca iz Austrije.

{gallery}Disc golf turnir Drava Forester{/gallery}

Komentari