velemajstor na djelu

FOTO|VIDEO Izvrsnu rukometnu večer u Varaždinu dodatno je zasladio Pavletić ovim fenomenalnim pogotkom

Objavljeno: 17.12.2017. 09:43

Zadnja izmjena: 17.12.2017. 09:44

Foto: Facebook GRK Varaždin/YouTube

Oni koji su odlučili provesti subotnju večer u Areni Varaždin nemaju za čim žaliti - odigrane su dvije odlične rukometne utakmice i u obje su pobjede odnijeli naši timovi. Zagreb je rutinski odradio posao, a Dabrovi su derbi 7. kola dobili zasluženo, ali s dosta muke.

Prvo je Zagreb očekivano u ovogodišnjem završnom susretu SEHA lige odnio uvjerljivu pobjedu protiv novosadske Vojvodine s 35:25. Vojvodina nije nimalo slab tim - što je na svojoj koži u prošlom kolu osjetio Nexe iz Našica. Rezultat je pomalo varljiv, jer je Vojvodina najveći dio utakmice zaostajala za samo 3 gola, a Jovanović i Stanković su uspjeli zabiti 15 golova. No, u posljednjoj četvrtini meča su se zamorili i Zagrepčani - predvođenih s raspoloženim Bičanićem koji je postigao 10 golova - na kraju završili s visokom pobjedom. Sada su na 3. mjestu SEHA lige koju uvjerljivo predvodi skopski Vardar s 33 boda. Drugoplasirano Celje s 26 bodova izmiče Zagrepčanima za samo 1 bod.

Najljepši trenutak rukometne večeri priredio je hrvatski rukometni reprezentativac Josip Božić Pavletić. 23-godišnji Splićanin koji se kalio i u jakom Nexeu efektno je poentirao brzi napad Zagrepčana izvrsnim ubacivanjem i skokom s desne strane. YouTube kanal SEHA Gazprom lige stavila je snimku gola na svoj kanal u svojoj rubrici Najbolji gol. Pogledajte ga pa se sami uvjerite.

Večer je upotpunila i pobjeda Varaždinaca nad Umagom od 25:23. Meč je bio naporan i neizvjestan, prvo su poluvrijeme dobili gosti s 13:10, a Dabrovi su do prvog vodstva došli tek u 49. minuti. Ali ga nakon toga nisu ispuštali pa su dovršili meč s pobjedom. Sada su na 3. mjestu Premijer lige, a u sljedeća 2 kola imaju susrete sa svojim izravnim konkurentima za vrh tablice - počevši od trenutačno vodeće zagrebačke Dubrave. Prvenstvo je neizvjesno, Dabrove samo 2 boda dijele od vrha i imaju se pravo nadati čak i osvajanju Premijer lige.

 

Komentari