Na stadionu ŠC Sloboda

Nogomet će u Varaždinu okupiti 150 djece nacionalnih manjina uz poruku UEFA-i: "Želimo mir, ne vrijeđanje"

Objavljeno: 16.10.2018. 13:47

Zadnja izmjena: 16.10.2018. 15:07

Foto: Luka Šalamun

Na današnjoj konferenciji za novinare najavljen je Nogometni Kamp nacionalnih manjina Republike Hrvatske koji će se ovog četvrtka, 18. listopada, održati na stadionu Slobode u Varaždinu.

Svjetska organizacija Roma udružuje se s Hrvatskim nogometnim savezom i našim Županijskim nogometnim savezom u borbi protiv diskriminacije, rasizma i siromaštva, a sve počinje u 10 sati na stadionu ŠC Sloboda gdje će se 150 djece  nacionalnih manjina okupiti na školi nogometa te će s njima raditi licencirani treneri.

- Želimo poslati poruku mira, suradnje, veselja, zadovoljstva koji se nalaze na području županije, ali i Republike Hrvatske i želimo poruku poslati UEFI. Na terenu ne smije dolaziti do vrijeđanja, a posebno ne na nacionalnoj osnovi - rekao je Ivan Novak, tajnik ŽNS-a.

"Osjećamo se kao doma"

- Sretan sam što se Veldin Karić odazvao u ovom našem povijesnom i jedinstvenom kampu, u svijetu i da je postao ambasador u svim našim projektima i promocijama u kojima će biti aktivist i humanist. Sretan sam što smo ovdje, osjećamo se kao doma. Varaždin je tolerantan grad i nadamo se da ćemo ovu poruku proslijediti cijelom svijetu - istaknuo je Tofko Dedić Toti, predsjednik Udruge svjetske asocijacije Roma. 

Prisutnima se obratio i Emir Mehmedović, predsjednik nogometne akademije nacionalnih manjina Republike Hrvatske te napomenuo kako je put bio težak i kako se nada da će biti još ovakvih kampova: "Ono što je najbitnije za taj kamp je poruka djeci. Sva su djeca ista, bez obzira na boju, vjeroispovijest, nacionalnost jer loptu ne zanima tko ju šuta, niti ju boli".

Za kraj se obratio i sam ambasador 11. nacionalnog kampa nacionalnih manjina i nogometaš Veldin Karić te istaknuo kako mu je velika čast i kako mu je drago što se kamp održava baš u Varaždinu te poručio: "Volio bi da nas posluži lijepo vrijeme i da u četvrtak dođe što više djece".

Komentari