svečanost u hnk

FOTO: Amanda Mlinarić i Enes Garibović najbolji sportaši grada Varaždina!

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina ove je godine organizirala 57. izbor najboljih sportaša grada Varaždina, a svečanost se održala u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 03.02.2020. 21:08

Zadnja izmjena: 03.02.2020. 21:11

Foto: Luka Šalamun

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina ove je godine organizirala 57. izbor najboljih sportaša grada Varaždina, a svečanost se održala u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Najbolja sportašica Grada Varaždina za 2019.godinu je Amanda Mlinarić, dok je za najboljeg sportaša proglašen Enes Garibović. Najveće nade varaždinskog sporta su Klara Koščak i Mateo Žugec.

Najbolja muška ekipa u protekloj godini je hrvački klub ''Vindija'', dok je najbolja ženska sportska ekipa Stolnoteniski klub Varaždin.

U konkurenciji najboljih sportašica grada Varaždijna osoba s invaliditetom ili gluhih osoba, titulu najbolje u 2019.godini nosi Vida Puškadija, dok je Nikola Kosec osvojio istu nagradu u konkurenciji sportaša.

U konkurenciji muških sportskih ekipa s invaliditetom ili gluhih osoba najboljom ekipom proglašena je ekipa Pikado klub gluhih Polet, dok je u ženskoj konkurenciji najboljom ekipom proglašen Pikado klub osoba s invaliditetom Varaždin.

Nagrada za „ ŽIVOTNO DJELO „ dodjeljena je  dugogodišnjem sportskom djelatniku i treneru Anđelku Mladenoviću.

„POSEBNO PRIZNANJE“ koja se dodjeljuju za dugogodišnji veliki doprinos u promicanju i razvoju varaždinskog sporta te značajne sportske pothvate u protekloj godini dobili su: Snježana Kögl - Zbor atletskih sudaca, Vladimir Premuž (posthumno) i Atletski klub Sloboda.

Trenerom godine proglašen je Cvijetoslav Zorman iz Varaždinskog streličarskog kluba, dok je sportski djelatnik godine Emil Šanjek iz Gimnastičkog kluba „Vindija“.

Komentari