Gornji Kneginec

Foto - Biciklisti iz hrvatskih i slovenskih klubova odvozili utrku u Knegincu

Objavljeno: 24.09.2023. 17:56

Zadnja izmjena: 24.09.2023. 18:05

U Poduzetničkoj zoni u Gornjem Knegincu održana je danas 3. cestovna biciklistička utrka povodom Dana oslobođenja grada Varaždina i Dana branitelja Varaždinske županije te oslobođenja vojnog skladišta Banjščina, izvijestili su iz Varaždinske županije.

Utrku je u nazočnosti načelnika Općine Gornji Kneginec Gorana Kaniškog te člana Izvršnog odbora Hrvatskog biciklističkog saveza Alana Košića otvorio župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.

- Lijepo je da se i na ovaj način, kroz sportske aktivnosti odaje počast našim braniteljima. Dobro je da se prisjetimo onih rujanskih dana prije 32 godine, a poglavito da mladi nauče i poštuju one koji su izložili i dali svoje živote za slobodnu i samostalnu Hrvatsku. Stoga se zahvaljujem organizatorima , Biciklističkom društvu „Sloga“ na dobroj organizaciji, te se nadam da će natjecateljima bez obzira na rezultat i Kneginec i Varaždinska županija ostati u lijepom sjećanju – rekao je Stričak.

U utrkama je sudjelovalo je 18 biciklista i biciklistica, članova hrvatskih i slovenskih klubova, pri čemu su vozili dvije utrke, kraću na 18,2 kilometra te dulju na 26 kilometara, pa su tako muško-ženske kategorije do 11 i 13 godina te ženska kategorija do 14 godina vozila sedam krugova, dok su muška kategorija do 14 godina te ženska i muška kategorija do 15 godina i kadetkinje vozile deset krugova.

Komentari