karlo pudina

Foto - Bronca s međunarodnog natjecanja stiže na Sveučilište Sjever

Objavljeno: 24.03.2023. 09:35

Zadnja izmjena: 24.03.2023. 09:35

Student Sveučilišta Sjever Karlo Pudina je uspješno odvozio i posljednju etapu biciklističkog natjecanja na međunarodnom turniru u Eilatu u Izraelu te tako stigao do 3. mjesta u konkurenciji od 21 natjecatelja.

Prva etapa natjecanja se vozila na XCO stazi duljine 7 kilometara, s ukupnom elevacijom od 500+ m/nmv, na kojoj su se vozila 4 kruga. Navedena staza je bila pješčana s dosta kamenja te bez hlada i zavjetrine koji bi olakšali utrku. Naš predstavnik je usprkos jakom suncu i vjetru uspješno odvozio prvu etapu natjecanja te zauzeo 5. mjesto.

U drugoj etapi vozače je dočekao XCU (uspon s MTB biciklom) u duljini od 12 kilometara te velikih 600+ m/nmv. Vozači su na ovoj stazi bili suočeni s izrazito sitnim pijeskom i jakim vjetrom u prsa koji su otežavali napredak, a poseban izazov ih je očekivao u vidu zadnja 2 kilometra, pred cilj koji je bio smješten na samom vrhu uspona, na potrošenom asfaltu i nagibu terena od nešto više od 20%. Vrijedno je napomenuti kako je naš predstavnik odlično vozio ovu utrku i zauzeo odlično 6. mjesto iako je pred sam start doživio nezgodu prilikom koje mu je pukla guma. Ovom prilikom zahvaljujemo našim domaćinima na pomoći i razumijevanju za navedenu situaciju.

Treća etapa natjecanja se vozila na XCO stazi 7 kilometara, s ukupnom elevacijom od 600+ m/nmv, na kojoj su se vozila 4 kruga. Posljednja etapa bila je najteža za vozače zbog tehničkih dijelova iste koji su bili izazov za vozače. Ovu etapu je naš student završio na 5. mjestu što ga je pozicioniralo na 3. mjesto u ukupnom poretku nakon konačnog zbroja bodova osvojenih u svim etapama natjecanja.

- Našem Karlu čestitamo i zahvaljujemo na osvajanju brončane medalje koja će se , vjerujemo, odlično uklopiti među ostala odličja koja su prethodno osvojili naši studenti, a ovom prilikom pozivamo sve studente da se priključe budućim sportskim projektima Sveučilišta Sjever - navode iz Sveučilišta.

Komentari