na presici

Foto - Davis kup reprezentacija o susretu s Belgijom i izostanku Čorića, Čilić najavio 'sezonu povratka'

Objavljeno: 30.01.2024. 12:42

Foto: Sebastian Krehula

Hrvatska Davis kup reprezentacija na današnjoj presici prokomentirala je igru Belgijaca s kojima će se susresti ovog vikenda u varaždinskoj Areni.  Naša reprezentacija, koju čine Duje Ajduković, Marin Čilić, Ivan Dodig, Mate Pavić te Nino Serdarušić, borit će se za prolazak u rujanski turnir. 

U odnosu na susrete tijekom četiri posljednje sezone, kada je reprezentaciju vodio Vedran Martić, sada je u izborničkoj ulozi Velimir Zovko. Ovo će mu biti debitanski nastup, a objasnio je i zašto nema prvog 'reketa' Hrvatske. 

- Puno mi znači biti izbornik, to mi je kruna karijere i očekujem pobjedu. U sastavu nema Borne Čorića koji me zamolio da ga izostavim jer nije sto posto spreman, a u meču protiv Novaka Đokovića ozlijedio se i Dino Prižmić - ističe. 

'Sezona povratka'

Marin Čilić, kojeg na terenima zbog ozljede nije bilo godinu dana, sada je spreman te će ovo, dodaje, biti sezona povratka.

- Igrački sam dosta pozitivan i zadovoljan s obzirom na dugu pauzu. Naravno da je u povratku na teren i za očekivati da će mi se događati sitne pogreške, ali je to normalno. Dolazak novog izbornika daje nam dodatan motiv, a što se tiče Belgije, oni su solidna ekipa, imaju odličan igrački par, a na nama je da dođemo do pobjede.

Ostali reprezentativci istaknuli su posebno jak teniski par Belgije koji je u svjetskom vrhu, ali i dodali kako su spremni za teške mečeve i cilj im je plasman u završnicu. 

Komentari