idejno rješenje

Foto - Evo kako će izgledati budući kamp Hrvatskog nogometnog saveza

Objavljeno: 05.12.2023. 18:01

Zadnja izmjena: 05.12.2023. 18:01

Foto: Nenad Horvatić/Gradit/HNS

Hrvatski nogometni savez, u kojem je predsjednik županijskog Saveza Nenad Horvatić na čelu Komisije za sportsku infrastrukturu, završio je natječaj i odabrao idejno rješenje te arhitektonski ured za izradu glavnog projekta kampa Hrvatskog nogometnog saveza.

Kao najbolje rješenje za realizaciju projekta odabran je arhitektonski ured Gradit. Projekt kampa Hrvatskog nogometnog saveza u Velikoj Gorici u prvoj fazi podrazumijeva izgradnju upravne zgrade, stadiona kapaciteta 1.500 sjedećih mjesta, tri nogometna terena i skladišta. U drugoj fazi u planu je izgradnja četvrtog nogometnog terena, medicinskog centra i sportske dvorane.

- Rekao sam da nam je strateški cilj izgradnja nogometnog kampa, pri čemu zahvaljujem svim članovima Izvršnog odbora na potpori, kao i najbližim suradnicima. Drago mi je da smo krenuli konkretno u tu priču, potpisali ugovor s Vladom o zemljištu. Odabrali smo idejno rješenje i krećemo sad u izradu glavnog projekta, a potom po građevinsku dozvolu. Rekao sam da se nećemo hvaliti kamenom temeljcem, već konkretnim koracima. Bit će to dom hrvatskog nogometa, s upravnom zgradom Saveza gdje bismo svi bili na jednom mjestu, a tamo će biti i odgovarajući stadion te četiri nogometna terena - rekao je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Marijan Kustić

Komentari