VARAŽDINSKI POLUMARATON

Foto - Na 28. Varaždinskom polumaratonu trčalo i puno poznatih lica

Pobjednici polumaratona su Jasmina Ilijaš iz kluba domaćina Trkačkog kluba „Marathon 95“ iz Varaždina i Kristijan Rubinić...
Objavljeno: 18.09.2022. 11:12

Zadnja izmjena: 18.09.2022. 17:44

Sa startom na Kapucinskom trgu, održan je tradicionalni 28. po redu Varaždinski polumaraton, u sklopu obilježavanja Dana oslobođenja Grada Varaždina. 

Jedan od najmasovnijih izdanja Varaždinskog polumaratona privukao je i brojne gledatelje i ljubitelje sporta u Varaždinu, čemu je doprinijelo i sunčano vrijeme. Osim pravih polumaratonaca, moglo se natjecati i u utrci građana na 5 kilometara, a i najmlađi su imali svoju utrku. 

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj sudjelovao je u utrci za građane te uspješno došao do cilja. U utrci na 5 kilometara sudjelovao je i načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

- Danas će na polumaratonu biti više od 500 pobjednika, od djece do umirovljenika koji također sudjeluju i svi koji završe utrku su pobjednici. Zdravo živjeti i baviti se sportom jako je bitno te će se danas kao dokaz tome poslijepodne na Kapucinskom trgu okupiti i biciklisti.“ - istaknuo je Gradonačelnik.

Gradonačelniku je pripala čast da čestita i uruči medalje pobjednicima u dječjim utrkama u različitim kategorijama (dobnoj uzrasti) gdje su prva mjesta osvojili: Ana Sanjković, Klara Sokolić, Zara Štefanić, Izak Pavlic, Lukas Ian Perhoč, Jan Labaš, Rea Godinić, Tea Štriga i Fran Marčec.

Pobjednici polumaratona su Jasmina Ilijaš iz kluba domaćina Trkačkog kluba „Marathon 95“ iz Varaždina i Kristijan Rubinić.

Treba napomenuti da je Varaždinski polumaraton po svemu jedna od najuglednijih i najdugovječnijih cestovnih utrka u Hrvatskoj, a pogledajte u fotogaleriji kako je bilo danas na i oko utrke.

Komentari