NK ZAGORAC

Foto - GNK Dinamo dolazi u Kneginec na 75. godišnjicu NK Zagorac

Objavljeno: 06.05.2022. 11:38

Zadnja izmjena: 06.05.2022. 11:53

NK Zagorac iz Kneginca Donjeg ovih dana obilježava 75. godišnjicu osnutka kluba.

Predsjednik kluba, Ivan Nemeček u suradnji s članovima kluba pripremio je središnju svečanost obilježavanja obljetnice kluba na kojoj će se, uz otvorenje novog sportskog doma odigrati i utakmica veteranskih ekipa NK Zagorac, Kneginec i GNK Dinamo, Zagreb.

Središnje svečanost održat će se u četvrtak 12. svibnja na terenu NK Zagorac. Najprije će se održati utakmica pionira, sastava U13 NK Varaždin i NK Dubravka-Zagorac, od 16.00 sati, a susret veterana NK Zagorac i GNK Dinamo održat će se od 17.00 sati.

Dragutin Prahić, jedan od najstarijih članova kluba podsjeća da je klub u stvari osnovan 1946. godine, ali da su prvu utakmicu odigrali u 1947. godini, pa se ona onda vodi kao godina osnutka kluba. Klub je tijekom svoje povijesti nastupao u županijskim nogometnim ligama, a jedno vrijeme je nastupao i u bivšoj Zagorskoj zoni.

– Prije šest godina seniori su se spojili u klub NK Dubravka-Zagorac, a mi smo nastavili raditi kao udruga veterana. Tako se sada natječemo u županijskoj ligi Veterani Istok ŽNS Varaždin, dodao je Prahić.

Svečanost obilježavanja 75. godišnjice osnutka kluba održat će se na terenu NK Zagorac u Knegincu Donjem. Bit će to prilika da se okupe svi bivši predsjednici i članovi kluba, kao i brojni ljubitelji nogometa s područja Kneginca. Svi koji dođu imat će priliku vidjeti legendarne igrače zagrebačkog Dinama i njihove sumještane iz Donjeg Kneginca i okolice, također i novouređene prostorije kluba koje su među najljepšima u Varaždinskoj županiji.

Komentari