uskoro

Foto - I ove godine održat će se tradicionalna humanitarna utrka grada anđela

Objavljeno: 26.02.2024. 13:06

Zadnja izmjena: 26.02.2024. 13:06

I ove će se godine u Varaždinu trčati tradicionalna, 5. humanitarna utrka grada anđela koja je ove godine posvećena varaždinskoj udruzi za osobe s intelektualnim oštećenjem „Sunce”.

Kako je danas najavljeno, utrka će se održati u organizaciji idejnog začetnika Damira Habijana, inače ministra gospodarstva i održivog razvoja te Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Sportskog kluba SRD 315 Sjeverozapad i Funkcionalnog centra Active Vita, uz podršku Grada Varaždina.

- Prošle godine imali smo rekordan broj prijava trkačica i trkača, odnosno rekreativaca koji su otrčali našu standardnu rutu od 4,85 kilometra, a ove godine ćemo utrku imati 11. svibnja, sa startom na Kapucinskom trgu – rekao je Habijan.

Utrka je ove godine obogaćena i dječjim utrkama. 

- Ova je utrka postala tradicionalna, zahvaljujući našim sponzorima i dobročiniteljima koji su se vrlo rado uključili i veseli nas što smo došli do faze u kojoj se zapravo sponzori javljaju nama jer su prepoznali vrijednost ove utrke– rekla je Anica Sitar, voditeljica za sport i razvojne programa ZSUGV.

Udruga „Sunce” Varaždin je neprofitna, nevladina organizacija civilnog društva koja ove godine obilježava 25 godina postojanja, kazala je predsjednica udruge, Ljubica Bahun. Kao i ranijih godina, zainteresirani za sudjelovanje u 5. humanitarnoj utrci grada anđela moći će se prijaviti preko stranice Stotinka.hr, a prijave će biti otvorene uskoro.

Komentari