vijesti s poljuda

FOTO Iako s porazom od 5:0 Varteksovci i Hajdukovci nastavljaju lijepu sportsku priču započetu još 2014.

Objavljeno: 14.01.2018. 18:36

Zadnja izmjena: 14.01.2018. 18:36

NK Varteks danas je na Poljudu odigrao prijateljsku utakmicu protiv HNK Hajduk, a utakmica je završila s rezultatom 5:0 za domaćine. No, rezultat je ponovo bio u drugom planu, jer utakmica je bila revijalnog karaktera te je nastavak prijateljstva i poslovne suradnje koje već godinama gaje ova dva nogometna kluba.

Domaćin je istrčao na teren u najjačoj postavi, što je ujedno bila i prva utakmica za igrače Hajduka u novoj godini, a svoje najbolje igrače na teren poslao je i trener Varteksa, Antun Jukić. Oba su kluba iskoristila ovu priliku ne samo za jačanje prijateljskih odnosa, već i uigravanje za nadolazeći nastavak sezone.

Nakon prvog dijela utakmice, Hajduk je ostvario vodstvo od 3:0, a strijelci za Kopićevu momčad bili su Ardian Ismajli, Ahmed Said i Hugo Almeida. Varteks je također imao svojih prilika i pružao solidan otpor vidno jačem protivniku pa su mreže mirovale prvih 25 minuta, no prevladalo je iskustvo igrača Hajduka, koji je na kraju slavio s 5:0. 

Unatoč nepovoljnom rezultatu, “Bumbari” se nisu predali do samog kraja i tražili su svoje prilike iz kontranapada, no nisu imali sreće u samoj završnici.

- Hajduk u punom sastavu, ozbiljno je shvatio utakmicu. Dobro su nas “nagazili” i bilo je jako teško oduprijeti se. Potpuno zaslužena pobjeda domaćina, utakmica je bila fer i korektna, a navijanje na razini. Svi su ostali zdravi i ovo nam je dobar početak priprema - izjavio je Jukić.

Podsjećamo, ova sportska priča počela je u studenome 2014. godine, koji je ostao upamćen kao mjesec "neodigranog derbija". Tada su igrači Varteksa u posljednjoj jesenskoj utakmici 1. Županijske nogometne lige protiv NK Obreš, istrčali na teren u majicama podrške za HNK Hajduk, koji je zbog "crnih lista" napravljenih za njihove navijače, odbio nastupiti na Maksimiru te time postao simbolom borbe protiv samovolje HNS-a.

U znak zahvale, Hajduk je u svibnju 2015. godine stigao u Jalkovec kao gost Varteksu u prijateljskoj utakmici, a danas uzvratio gostoprimstvo i dočekao Varteks na svom terenu, mitskom Poljudu, gdje je utakmicu pratilo nekoliko tisuća gledatelja.

Komentari