ZIMSKI SPORTSKI VIŠEBOJ

Foto - Jednodnevnim izletom u Trakošćan završen Zimski sportski višeboj

Objavljeno: 10.01.2023. 09:53

Zadnja izmjena: 10.01.2023. 10:21

Završen je Zimski sportski višeboj, koji je po sedmi puta organizirala Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina uz pokroviteljstvo Grada Varaždina.

Tako 60-ak školaraca iz varaždinskih osnovnih škola, pod stručnim okom trenera i profesora kineziologije iz Udruge kineziologa Grada Varaždina i Varaždinske županije, svoje vrijeme umjesto pred ekranom provelo u sportu i rekreaciji.

Višeboj je bio u potpunosti besplatan, a svoju popularnost sve većim odazivom dokazuje iz godine u godinu. Sudjelovali su učenici od 3. do 7. razreda varaždinskih osnovnih škola.

U sportskom centru Graberje učenici su od 27. prosinca do 5. siječnja igrali nogomet, košarku, rukomet, badminton, bavili se borilačkim sportovima, atletikom, plesom, okušali se u dječjem cross fitu te su im organizatori, kao zahvalu za uspješno sudjelovanje u sportskim aktivnostima, uručili diplome i majice te ih obradovali jednodnevnim izletom u Trakošćan.

Zadovoljna još jednim Zimskim sportskim višebojem je stručna suradnica u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina, Anica Sitar, koja naglašava koliko je kretanje važno i kako bi ono trebalo biti sastavni dio života svakog djeteta.

- Tjelesna aktivnost omogućava usvajanje, usavršavanje i razvoj novih motoričkih vještina, unapređuje zdravlje, izgrađuje koštanu i mišićnu masu, povećava kognitivne sposobnosti i poboljšava raspoloženje – ističe Sitar te dodaje kako osim tjelesnog razvoja sport omogućava djeci i razvoj socijalnih vještina.

- Kroz komunikaciju i timski rad djeca grade samopouzdanje te uče samodisciplini i usmjeravanju pažnje. Ništa manje važno, tjelesna aktivnost znači zabavu, užitak u kretanju i druženju te priliku za upoznavanje novih prijatelja – zaključila je Sitar.

Komentari