nova sportska nada

FOTO Jenkač ugostio hrvatskog atletskog rekordera Valentina Bečehelia i uručio mu poklon bon

Objavljeno: 09.03.2018. 16:08

Zadnja izmjena: 10.03.2018. 18:27

Valentino Bečeheli, mladi je novomarofski atletičar o kojem smo već pisali, i član varaždinskog Atletskog kluba „Sloboda“. Na dvoranskom prvenstvu Hrvatske u kružnim utrkama osvojio je zlatnu medalju na 200 metara te postavio novi hrvatski kadetski rekord s rezultatom 23,61, a mladog sportaša ugostio je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač i tom prilikom mu uručio poklon bon. 

Na natjecanju u Zagrebu, održanom 3. ožujka, 15-godišnji Bečeheli samo je potvrdio dosadašnje odlične rezultate. Naime, krajem siječnja u Beču na tradicionalnom međunarodnom mitingu Indoor T&F Vienna na 400 metara istrčao je osobni rekord s rezultatom 52,83.

Nova uzdanica novomarofske atletike prije godinu dana počela je s treninzima u varaždinskom klubu kod Ivana Domislovića, trenera i predsjednika „Slobode“, koji ga je i „otkrio“ te pozvao u klub.

– Trener me vidio na školskim natjecanjima i pozvao u klub. Počeo sam trenirati i ići na prava natjecanja. Neki rekordi su tu, ali za sada idem korak po korak, nemam neke velike ciljeve. Vidjet ćemo kamo će me sport i atletika odvesti – kazao je hrvatski kadetski rekorder 

Na prijemu kod gradonačelnika bili su i Valentinov otac Vlado te trener Domislović.

– Još uvijek mu je drag nogomet, ali odmah sam primijetio da može puno napraviti u atletici. No prva stvar mu mora biti škola – rekao je trener Domislović za mladog atletičara koji je učenike prvog razreda varaždinske Strojarske i prometne škole.

Gradonačelnik Jenkač čestitao je mladom sportašu na odličnim rezultatima.

– Uvijek smo podržavali i podržavat ćemo sport i sportaše, pogotovo mlade jer je njima važno ukazati na pravilan i zdrav razvoj, a to se kroz sport svakako čini. Posebno je zadovoljstvo kada se možemo pohvaliti talentiranim sportašima i pratiti njihov napredak. Valentino već sada ima odlične rezultate, zna koliko truda treba uložiti da bi se oni mogli ostvariti. Želim mu i dalje puno sportskog uspjeha – kazao je Jenkač te Bečeheliju uručio poklon bon za kupnju sportske opreme.

Komentari