SPORTSKE IGRA MLADIH

Foto - Jesu li se Domaći dečki iz Varaždina plasirali na državnu završnicu Coca-Cola Cupa?

Objavljeno: 28.05.2022. 19:00

Zadnja izmjena: 28.05.2022. 19:07

Prvo regionalno finale Coca-Cola Cupa u Hrvatskoj odigrano je na  terenu SRC DG Sport u Prelogu, gdje su se najbolje ekipe Krapinsko-zagorske, Međimurske i Varaždinske županije borile za plasman na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih, koja je na rasporedu krajem srpnja u Splitu.

U iznimno jakoj muškoj konkurenciji, Domaći dečki iz Varaždina (2006. godište i mlađi) pobijedili su ekipu Soksijevi dečki (predstavnike Međimurja) te izborili plasman na državnu završnicu najvećeg malonogometnog turnira u Europi.  

U starijoj kategoriji ekipa 2L (Varaždin) nije uspjela izboriti državnu završnicu, već je pobjedu i put u Split osigurala ekipa Caffe bar Kod Tonija (Zabok).

Pobjednici regionalnih turnira putuju u Split gdje će 3 dana potpuno besplatno uživati u druženju, kupanju i sportskim natjecanjima sa svojih vršnjacima iz cijele Hrvatske te na najljepši način predstavljati boje svojeg grada i županije.

Nogometni turniri

Već treću godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa. Put u Split u ženskoj kategoriji osigurala je ekipa Međimurske lepe puce.

Coca-Cola Cup godišnje okupi oko 40.000 natjecatelja samo u Hrvatskoj, a mogu se prijaviti ekipe u kategorijama: 2004. godište i mlađi te 2006. godište i mlađi u muškoj konkurenciji  te 2006. godište i mlađe kod djevojaka.

Uz propagiranje sporta i sportskog načina života, ove godine pokrenuta je i velika edukativna kampanja ''Zero Waste - Budi dio igre - Čuvajmo naš planet'' kojom se sudionike uči o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša.

Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već devetu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodit će više od 130 gradova i mjesta u svim županijama Hrvatske. Coca- Cola Cup osmišljen je kao društveno odgovorna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Kvalifikacijski turniri u gradovima  razigravaju se od ožujka do svibnja, a ukupno će sudjelovati oko 4.000 ekipa.

 

 

Komentari