CRO RACE

Foto - Kids CRO Race održan u Ludbregu

Objavljeno: 27.09.2022. 16:00

Zadnja izmjena: 27.09.2022. 20:37

Kids CRO Race u Ludbregu okupio je mnoštvo djece i građana koji su pratili utrku za najmlađe, u iščekivanju profesionalnih natjecatelja koji se utrkuju na prvoj etapi međunarodne biciklističke utrke CRO Race.

Jan, Leandro, Lorena i Maja Elena iz Osnovne škole Ludbreg pobjednici su virtualne utrke Kids CRO Race održane u Ludbregu. Oni su tako ušli u konkurenciju za ukupnu pobjedu, a sutra će u Zadru biti poznato tko će još imati priliku biti na proglašenju najboljeg ovogodišnjeg sudionika Kids CRO Racea u Zagrebu, koje će se održati 2. listopada.

Maja Elena i Leandro pobijedili su u mlađoj dobnoj skupini od 9 i 10 godina, a Lorena i Jan bili su najbolji u starijoj kategoriji od 11 i 12 godina. Djeca su vozila virtualnom stazom dugom 890 metara.

Cilj je ove virtualne utrke za mlade potaknuti što više djece na rekreaciju i sport, a pritom stvoriti svijest o pozitivnim učincima na zdravlje koje kretanje biciklom donosi društvu i pojedincima. Naglasak se stavlja i na promociju razvoja i poticanja niskougljičnog prometa, održivog i za okoliš neinvazivnog načina kretanja.

Zahvaljujući partneru Keindl Sportu, svim će natjecateljima i ove godine biti osigurani bicikli i Elite trenažeri na kojima će prolaziti kratku virtualnu stazu. Ona će se, zahvaljujući partneru Rouvy, prikazivati preko televizijskog ekrana u simulaciji virtualne utrke. Tako će svaki mladi natjecatelj imati svog avatara koji vozi po svim vremenskim i cestovnim uvjetima, baš kao i profesionalni biciklisti. Mališani će se tijekom i nakon utrke moći zasladiti proizvodima iz Kraša, službenog sponzora Kids CRO Racea. Usporedno s Kids CRO Raceom u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost provode se i interaktivne radionice u razvrstavanju kućnog otpada u kojima je tijekom proteklih pet godina održavanja sudjelovalo više od 2.500 djece.

Djeca su na ovo natjecanje pozvana u suradnji s lokalnim osnovnim školama, a oni koji to žele, mogu se i sami prijaviti na mjestu događanja sat vremena prije početka utrke. Dok se djeca natječu na virtualnim trenažerima, profesionalni biciklisti utrkuju se kroz šest etapa na utrci dugoj preko 1.000 kilometara. Tijekom utrka u svim gradovima mlade ljubitelje sporta bodrit će obitelj, njihovi školski kolege i okupljena publika.

 

Daljnji raspored održavanja Kids CRO Racea po etapama:

  • ZADAR, 28. rujna od 12:00 sati
  • PRIMOŠTEN, 29. rujna od 12:00 sati
  • CRIKVENICA, 30. rujna od 12:00 sati
  • LABIN, 1. listopada od 11:00 sati
  • ZAGREB, 2. listopada od 10:30 sati

 

Komentari