Sport

Foto - Ludbreške mažortekinje spremile koreografije za Svjetsko prvenstvo u twirlingu

Objavljeno: 26.07.2023. 18:15

Zadnja izmjena: 26.07.2023. 18:18

Dvadesetak natjecatelja udruge "Ludbreške mažoretkinje i Twirling klub Ludbreg" u završnoj je fazi priprema za odlazak na Svjetsko prvenstvo u twirlingu, koje će se održati od 9. do 13. kolovoza  u Liverpoolu, gdje će se s sportašima iz zemalja diljem svijeta natjecati za najveće priznanje u tom sportu.

Kao dio reprezentacije Hrvatske, Ludbrežani će se predstaviti sa četiri koreografije u dvije dobne skupine: Grupa s rekvizitima - mlađi juniori, Tradicionalni mažoret ples - mlađi juniori, Grupa s rekvizitima – juniori te Artistice grupa - jedinstvena skupina, priopćeno je iz spomenute udruge.

Za Svjetsko prvenstvo pripremaju ih licencirani treneri Tihana Ledenko i Tihomir Bendelja koji su na prvenstvu Hrvatske u twirlingu i Prvenstvu Hrvatske u mažoret plesu u travnju ove godine pripremili 12 koreografija, od kojih je 11 ovjenčano medaljama.

– Pred nama je bogati natjecateljski program u kojem će se moći vidjeti najbolji sa svih strana svijeta, no možemo im parirati u nadmetanju za titule svjetskih prvaka. Dat ćemo, kao i uvijek, svoj maksimum da ostvarimo što bolji rezultat – navodi predsjednica Udruge Mirjana Pavičić.

Komentari