Uz branitelja naslova Centar Škudar iz Novoga Golubovca, koji je i tijekom prvoga kruga ovog turnira s najboljim učinkom (svih 9 bodova, gol razlika 13:1) zadržao natjecateljski broj jedan i plasirao se izravno iz skupine u četvrtfinale, sinoć su se za to birano društvo osam najboljih ekipa izborile i dvije varaždinske ekipe, CB Marocchino i lanjski finalist Artmetali Junajted.

Obje u vrlo dramatičnim utakmicama, jedna je odlučena tek nakon osam serija šesteraca, druga pogotkom u posljednjoj minuti! Merkaš graditeljstvo iz Donje Šemnice i CB Marocchino iz Varaždina odigrali su fantastičnih 30 minuta. Završilo je 2:2, igrala su se dva produžetka po pet minuta, a kako je i dalje bilo 2:2, odlučivali su šesterci. Nakon tri serije po dva pogotka i jedan promašaj sa svake strane, a onda su kod 4:4 nastavili raspucavati mladi Matija Kanceljak za Merkaš, odnosno prekaljeni Miljenko Mumlek za Marocchino. Punih sedam serija nismo dobili pobjednika, a onda je u osmoj Galoši obranio Kanceljaku, a Mumlek zabio i šesti put zaredom, za konačnih 9:8 u korist CB Marocchina. 

Jednako atraktivna bila je utakmica između slovenske Optike Kiraly i lanjskog finalista, Artmetala Junajted. U prvom poluvremenu pogodaka nije bilo, a onda su Golubar i Malnar odveli Junajtedovce do 2:0. Međutim, možda i ne baš po postulatima fair-playa, Zagorec je odmah s centra zabio za 1:2 dok su Varaždinci još slavili, a minutu kasnije je i Kiraly zatresao mrežu za izjednačenje istiomene ekipe. Ipak, točno 28 sekundi prije kraja Josip Golubar je sjajno prošao lijevom stranom i opalio prizemno u suprotan kut, te svojim drugim pogotkom postavio konačnih 3:2 i plasman Junajteda u četvrtfinale, gdje čeka boljeg iz susreta kučanskih Iceka i koprivničke Jelene Trade.

RASPORED ČETVRTFINALNIH UTAKMICA ZA DANAS

  • 19:00 (VET) BILIKUM PETKOM (Varaždin) - HUDEK TRGOTRANS (Biljevec)
  • 19:40 KLESARSTVO MARTINČEVIĆ Q-SERVIS BENKUS (Novaki) - PRIJATELJI (Bednja)
  • 20:20 AUTO FLORIJANIĆ (Trnovec) - MNK ČREŠNJEVO
  • 21:00 (VET) OPG RADIČEK PETGRAD NIKOTRADE (Koprivnica) – KLUB 45 (Varaždin)

 

Komentari

28.12.2017. 13:37h Zadnja izmjena: 28.12.2017. 13:37