FOTO Masovna tučnjava navijača: White Stonesi osramotili Varteks u malom Cirkovljanu

Objavljeno: 20.09.2015. 21:59

Zadnja izmjena: 26.02.2016. 12:21

Umjesto nogometaša, glavne „zvijezde“ današnjeg 5. kola Međužupanijske lige bili su navijači Varteksa, White Stonesi. Potpuno mirnu i obostrano korektnu utakmicu u Cirkovljanu pokvarili su varaždinski navijači, koji su u 83. minuti izazvali masovnu tučnjavu uslijed koje je sudac utakmice Igor Hrastić bio primoran prekinuti susret.

Bila je to utakmica u kojoj je, sportski gledano, Varteks bio dosta bliži pobjedi od domaćeg Naprijeda. Dominirali su Bumbari terenom, a sredinom drugog poluvremena stvorili u samo 10 minuta i tri velike prilike za pogodak. Naprije je u 61. minuti opalio N. Puclin, a odbijenu loptu od domaćeg vratara Fodora 17-godišnji Kuhar poslao umjesto u prazan gol samo u vanjski dio mreže. U 71. minuti na jedan ubačaj s desne strane natrčao je J. Puclin, ali pucao pokraj gola, a onda je minutu kasnije s 20-ak metara opalio pod prečku Sokser, ali je i to vratar Fodor izvadio. I onda, tri minute kasnije, praktički iz ničega, Naprijed je poveo. Đunđek je napravio prekršaj na oko 25 metara iskosa s lijeve strane napada domaćih, a ubačenu loptu iz slobodnog udarca Dejan Kočiš (koji je 16 minuta ranije ušao u igru) samo je glavom skrenuo u mrežu – 1:0.

No tu nevoljama Varaždinaca nije bio kraj, štoviše. Varteks je navalio u želji da izjednači, a u jeku „viktorije“ na domaći gol „presudili“ su Varteksovi tzv. navijači. Nekolicina njih preskočila je u 83. minuti susreta ogradu i otrčala do obližnje grupe domaćih navijača i istrgnula im njihov transparent „Fan Club NK Naprijed“. Na to su reagirali redari, ali i grupa domaćih navijača pa čak i igrača Naprijeda i uslijedila je masovna tučnjava, nakon koje sucu Igoru Hrastiću nije preostalo ništa drugo nego da odsvira kraj utakmice. White Stonesi su tako udarili ružan pečat na mukotrpna nastojanja njima „voljenog“ kluba da prosperira i razvojno i natjecateljski; dok vodstvo kluba nastoji u teškim vremenima održavati klub stabilnim, a trener Kastel od golobradih mladića stvoriti adekvatnu momčad za aktualni rang natjecanja, oni koji bi trebali biti najveća podrška tom projektu izazvali su u svojem prvom masovnijem odazivu ove sezone eksces čije će posljedice klub tek osjetiti. Ružna slika za grad Varaždin i varaždinski sport u malome međimurskome mjestašcu Cirkovljanu kod Preloga.

Iako je činjenica da je za današnji prekid velika odgovornost i na domaćinu. Ponajprije zbog loše organizacije (neadekvatni broj redara i navijačke skupine smještene jedna do druge), a drugo i zbog toga što su se u „krojenje pravde“ uz aut liniju gdje su bili navijači priključili i sami igrači NK Naprijeda, pomažući svojim (malobrojnim) redarima.

Tako su ostale utakmice današnjeg 5. kola MŽNL pale potpuno u drugi plan, iako je činjenica da je tek Novi Marof imao razloga za slavlje. I to zbog činjenice da je u županijskom derbiju sa čak 4:1 „skinuo“ vodeći Jalžabet (gosti su poveli golom Dušaka u 10. minuti, izjednačio je dvije minute kasnije Horvat, Sakač u zadnjoj minuti prvog dijela preokrenuo na 2:1, a onda u nastvaku Martan s dva pogotka u samo jednoj minuti (48. i 49.) zapečatio sudbinu Jalžabeta. Plitvica iz Gojanca uspjela je na svojem terenu uzeti bod protiv Poleta iz Svetog Martina (0:0), a ostali VŽ-predstavnici su poraženi – Zelengaj doma od kotoripskoga Graničara 1:0, a Zadrugar u Macincu čak 4:0.

Rezultati 5. kola MŽNL: Novi Marof – Jalžabet 4:1, Naprijed – Varteks 1:0, Plitvica (G) – Polet (SvMnM) 0:0, Zelengaj – Graničar (K) 0:1, Centrometal – Zadrugar 4:0, Rudar (MS) – Mladost Komet 5:1, Nedelišće – Sloboda (S) 0:3, Pušćine - Međimurec 4:1.

Poredak: 1. Rudar (MS) 13 (17:6), 2. Jalžabet 10 bodova (gol razlika 15:10), 3. Novi Marof 9 (11:9)... 11. Plitvica (G) 7 (4:9), 13. Varteks 6 (6:8), 14. Zadrugar 4 (6:9)... 16. Zelengaj 3 (5:10).

Komentari