KK VINDIJA

Foto - Mlada ekipa Vindije druga na turniru u Makarskoj

Objavljeno: 28.06.2022. 08:48

Zadnja izmjena: 28.06.2022. 08:54

Predkadeti Košarkaškog kluba Vindija godište 2007. i 2008. godišta s trenerom Draženom Cesarom na međunarodnom turniru u Makarskoj, koji se odigravao od 22. do 25. lipnja za 2006. godište i mlađe  između osam ekipa, osvojili su prvo mjesto u skupini A s tri pobjede te se plasirali finale.

U finalu je od njih bila bolja ekipa OKK Sloboda iz Tuzle BiH 63:47. Trener Dražen Cesar zadovoljan je viđenim.

- Ekipu kroz turnir je krasio timski duh i obrana, ono na čemu najviše inzistiram jer u prva u tri kola prosjek primljenih koševa bio je 40 po utakmici. Iza nas je odrađena prva od planirane četiri godine rada i ovo nam je bio kontrolni test prve godine rada, da vidimo gdje smo u ovom trenutku. Kako se radi o turniru s igračima starijim i do dvije godine, primarni cilj je bio odigrat što bolje, odnosno ukoliko već gubimo da to bude što manjom razlikom, i da u konačnici barem jednu pobijedimo, naglasio je Cesar.

Za najboljeg skakača turnira proglašen je Filip Majdak, a za jednog od najboljih obrambenih igrača turnira Matko Horčićka, a Marko Cesara je uvršten u najbolju petorku turnira. 

S obzirom da su bili među najmlađima na tom turniru, ovo je srebro za njih veliko kao zlato i pokazatelj dobrog i napornog rada u klubu  i trenera Dražena Cesara kao i cijele ekipe. Ekipa je dobila pozivnicu na turnir u Splitu ove godine, te na otvaranje dvorane KK Hrasnice iz BIH slijedeće godine. 

Rezultati:

SKUPINA A : ŠBK Junior Levice / Levice Slovačka, KK Vindija / Varaždin Hrvatska, KK Hrasnica / Iliđa-Sarajevo BiH i KK Amfora Makarska / Makarska Hrvatska

SKUPINA B: KK Adriatic / Split Hrvatska, KK Hermes / Zagreb Hrvatska, OKK Sloboda / Tuzla BiH i KK Alkar / Sinj Hrvatska.

 

1.    Kolo Vindija - Junior Levice (Slovačka) 29:46

2.    Kolo Vindija - Hrasnica (BIH) 87:33

3.    Kolo Vindija - Amfora 51:40

4.    Finale  OKK Sloboda Tuzla - Vindija 47:63

 

Komentari