Aktivnosti na zraku

Foto - Na ljetnom sportskom višeboju 100-tinjak varaždinske djece uživa u druženju

Objavljeno: 08.07.2024. 19:22

Zadnja izmjena: 08.07.2024. 19:34

Na 5. ljetnom sportskom višeboju, koji je organizirala Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina (ZSUVG) u suradnji s gradskim osnovnim školama, Udrugom kineziologa grada Varaždina i pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, okupilo se 100-tinjak djece koja uz puno zabave i druženja uživaju u raznim sportskim aktivnostima.

Ljetni sportski višeboj počeo je 1. srpnja i traje do 12. srpnja, a riječ je o sportskom događaju koji svake godine okupi velik broj učenica i učenika od 3. do 7. razreda osnovnih škola, navode iz ZSUVG-a. Da je program pun pogodak, potvrđuje činjenica da se mnoga djeca iz godine u godinu vraćaju višeboju, a kako je rekla voditeljica za sport i razvojne programe ZSUGV Anica Sitar, višeboju se priključuju i njihovi mlađi braće i sestre.

– Nažalost, statistika pokazuje da sve veći broj djece opada u motoričkim sposobnostima. Unatrag nekoliko godina to je samo dokaz da je društvu potrebno što više ovakvih projekata. Djeca od malena sve više vremena provode na mobitelima, uz laptope, televiziju, što sve doprinosi padu njihovih motoričkih i kognitivnih sposobnosti, a sport i bavljenje bilo kakvom fizičkom aktivnošću definitivno pridonose poboljšanju istih tih sposobnosti – rekla je Sitar.

Sportske aktivnosti provode se u Sportskom centru Graberje, na Dravskom kupalištu te u Dravskoj park šumi, a djeca se rotiraju u sportskim aktivnostima poput plivanja u bazenu, igara na vodi, odbojke na pijesku, štafetnih igara i šaha, košarke, odbojke, nogometa, rukometa, borilačkih sportove te fitnessa. Djeci je sve u potpunosti besplatno, a osiguran im je i besplatni autobusni prijevoz iz prigradskih naselja do Dravskog kupališta, navode iz ZSUGV-a.

Komentari