svjetsko prvenstvo

Foto - Najbolji svjetski seniori u kuglanju došli u Varaždin, dočekao ih i Ljubomir Kerekeš

Grad Varaždin

Objavljeno: 19.05.2023. 09:29

Zadnja izmjena: 19.05.2023. 09:30

U Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin, popularnoj Areni na Dravi, u četvrtak je počelo 10. Svjetsko ekipno prvenstvo za seniore u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Na svečanom otvorenju u ime grada domaćina dobrodošlicu najboljim kuglašicama i kuglašima iz sedamnaest zemalja poželio je poznati varaždinski glumac, nacionalni prvak drame Ljubomir Kerekeš. Predstavio je Varaždin kao grad bogate povijesti i tradicije u kojem kultura i sport podižu kvalitetu života.

U ime ministarstva turizma i sporta pozdravne riječi uputio je Darko Vučić, načelnik sektora za razvoj i natjecateljski sport. U ime Hrvatskog kuglačkog saveza dobrodošlicu je uputio predsjednik Tonči Mikac, svečanosti je nazočio i Alen Runac, predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, a prvenstvo je otvorio Marcel Pintyoke, predsjednik Svjetske kuglačke federacije WNBA. Na stazama uređenim u varaždinskoj Areni do nedjelje 28. svibnja 350 najboljih svjetskih kuglača i kuglačica natjecat će se za odličja, a za građane Varaždina osigurane su besplatne ulaznice.

Komentari