svečanost u kazalištu

Foto - Enes Garibović i Jana Koščak proglašeni najsportašima 2023. godine

Proglašenje najboljih sportaša Varaždina druga je najdugovječnija dodjela sportskih nagrada u Republici Hrvatskoj, a starija od varaždinskog izbora jedino je dodjela koju organiziraju Sportske novosti...
Objavljeno: 21.02.2024. 20:43

Zadnja izmjena: 21.02.2024. 20:49

Sportašem godine Grada Varaždina za 2023. godinu u varaždinskom kazalištu danas je proglašen Enes Garibović, dok je sportašicom godine proglašena atletičarka Jana Koščak.

Proglašenje najboljih sportaša Varaždina druga je najdugovječnija dodjela sportskih nagrada u Republici Hrvatskoj, a starija od varaždinskog izbora jedino je dodjela koju organiziraju Sportske novosti. Danas je tako Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina podijelila nagrade najboljim sportašima za proteklu godinu, a okupljenima se tim povodom obratio predsjednik Zajednice Alen Runac. 

- Uvijek netko mora biti najbolji, međutim Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina je tu da osigura našim natjecateljima i rekreativcima da se mogu baviti treninzima, da mogu održavati svoja natjecanja. U zadnjih 16 godina koliko ekipa koja upravlja Zajednicom vidi se napredak iz jedne prosječne udruge do zajednice koja je među top zajednicama u Hrvatskoj. Veseli nas plasman na Olimpijske igre, to je kruna sporta - rekao je Runac.

'Najviše olimpijaca do sad'

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj istaknuo je kako će grad Varaždin ove godine imati najviše olimpijaca do sada.

- Sjetimo se, od 60-ih godina i pokojnog Antuna Bezjaka koji je bio šesti u bacanju kladiva na Olimpijskim igrama u Rimu, njegovog trenera oca atletike Dražena Ožega pa sve kroz olimpijke i olimpijce koji su zastupali Grad Varaždin, ali nisu bili članovi naših klubova poput Sare Kolak, Blaženka Lacković, Karolina Šprem - dodao je.

'Veliki uspjeh za grad'

Proglašenju najsportaša prisustvovao je i ministar Damir Habijan koji je tom prilikom čestitao nagrađenima.

- Što se tiče varaždinskog sporta, svaka godina je uspješna i izazovna, mislim da su ulaganja s lokalne i državne razine svakako opravdana, rezultati su iz godine u godinu sve impresivniji. Činjenica da ćemo imati predstavnike na Olimpijskim igrama je veliki uspjeh za Grad Varaždin - zaključio je Habijan.

Komentari