Bez pogodaka s Koprivnicom

FOTO: Nogometaši Varaždina propustili pobjedom ući u drugi dio sezone

Objavljeno: 27.02.2016. 17:41

Zadnja izmjena: 27.02.2016. 17:45

Foto: Siniša Sović/ Foto agencija Sjever

Nogometaši Varaždina današnjim remijem 0:0 protiv Koprivnice otvorili su drugi dio sezone 3.HNL Istok.

Iako je vrijeme bilo daleko od idealnoga, na stadionu Varteksa skupilo se oko 200 gledatelja.

U debiju začelja prvi su ozbiljnije zaprijetili Varaždinci u 12. minuti. Jertec je odlično uposlio Oštreka, no vratar Tihelka obranio je njegov pokušaj.

Četiri prigode

Odličnu prigodu imao je Jertec u 25. minuti, no njegov udarac s desetak metra iz kosa otišao je preko vratiju. Samo četiri minute kasnije i Jagačić je bio zamalo neprecizan. Ubacio je Stahonja, a Jagačićev udarac iz voleja otišao preko grede.

U 36. minuti dobro je pokušao ovaj put Strahonja, ali i njegov udarac otišao je preko gola. Gosti su pak pritisnuli Varaždince u posljednjim minutama prvog dijela i imali nekoliko dobrih prigoda.

Tkalčić je u 38. pogodio vanjski dio mreže, tri minute kasnije opasno je tridesetak metara zaprijetio Srbljanović, a nekoliko sekundi kasnije nakon Srbljanovićevog udarca, Ivanović je pogodio mrežu, no sudac je pokazao pogodak postignut iz zaleđa.

Na odmor se tako otišlo rezultatom 0:0. Taj rezultat ostao je i do kraja susreta. Drugi dio utakmice nije bio u takvom tempu, a bolje prigode imali Koprivničani. U glavnim ulogama bili su bivši igrač Varaždina, Ivanović i Maljak.

Odličan vratar Galoši

Ivanoviću je u 51. minuti 'zicer' obranio vratar Varaždina Galoši, a varaždinski vratar bio je na visini zadatka pri udarcu Maljka s dvadesetak metara iz slobodnog udarca.

- Imali smo svoje prigode, no lopta nije htjela ući u mrežu. Nedostajalo je koncentracije u samoj završnici. Koprivničani su nas drugom dijelu dobro pritisnuli i na kraju moramo biti zadovoljni bodom - rekao je trener Varaždina, Mario Ružić.

Bodom je bio zadovoljan i kapetan Dario Jertec.

- Osobno sam propustio našu najbolju prigodu. Za početak je i taj bod dovoljan. Treba će još bodova i idemo bod po bod, a svaka pobjeda je samo korak više - zaključio je Dario Jertec.

Sljedeće kolo Varaždin gostuje kod Slavonije.

Istaknimo još da je današnji susret na kratko prekinut zbog ulaska psa ne teren. Pokušavali su ga maknuti s terena, no on se nije dao. Na kraju je ipak nakon pet minuta otišao s terena, ozarivši lica svih prisutnih.

Atmosferu s utakmice pogledajte u fotogaleriji Siniše Sovića.

Komentari