Kanonada promašaja

Nogometaši Varaždina se dobro ispromašivali protiv Vukovara 1991 pa ostali bez bodova

Objavljeno: 12.03.2016. 17:31

Zadnja izmjena: 12.03.2016. 18:30

Foto: Siniša Sović/ Foto agencija Sjever

U pravoj kanonadi promašaja nogometaši Varaždina u sklopu 18. kola 3.HNL Istok doživjeli su drugi uzastopni prvenstveni poraz od Vukovara 1991 s minimalnih 1:0.

U prvom dijelu dominantniji su bili Vukovarci koji su prvih deset minuta imali tri izgledne prigode za postizanje pogotka. Vodstvo je stiglo u 36. minuti kada je Ivan Plum dalekometnim projektilom s tridesetak metara pogodio u nebranjeni dio vrata vratara Marka Galošija.

Varaždinski nogometaši bili su bezidejni, a prvu pravu prigodu imao je Dario Jertec u 42. minuti, ali njegov udarac s dvadesetak metara otišao je preko vratiju.

Dominantniji Varaždinci

Drugo poluvrijeme bolje su otvorili nogometaši Marija Ružića. U trećoj minuti nastavka Stjepan Oštrek je izbio sam pred vrata, no lopta mu je pobjegla u ključnom trenutku. Samo minutu kasnije Dražen Šibalić je u šesnaestercu je srušio Ivana Posavca i sudac Kolarić pokazao je na bijelu točku. Loptu je uzeo Dario Jertec, okliznuo u trenutku udarca pa je lopta otišla preko vratiju.

U 53. minuti ponovo je Posavec bio u glavnoj ulozi, no njegov udarac s pet metara skinuo je Davor Burcsa. Sedam minuta kasnije Oštrek je pokušao i ponovo je bio neprecizan. U 65. minuti varaždinski nogometaši lijepo su odigrali tri dupla pasa, Jertec je izbio sam na Burcsu, potkopao, ali ponovo je otišlo pored gola.

Kasnije bilježimo još dva varaždinska pokušaja iz slobodnjaka, koja su oba otišla pored gola. U 66. pucao je Jertec, a šest minuta kasnije Jagačić. U 89. minuti Vukovarci su mogli i postići drugi pogodak. Iskusni Plum išao je sam na vratara Galošija, no ovaj mu je obranio udarac.

Mnoštvo promašaja

Sve u svemu Varaždinci su se danas dobrano napromašivali.

- Imali smo mnoštvo prigoda, no jednostavno neće lopta u gol. Već drugu utakmicu zaredom smo bolja ekipa, a ne odnosimo ni jedan bod - rekao je Ivan Posavec, napadač Varaždina.

Veliki tragičar na današnjem susretu bio je Dario Jertec, koji je promašio jedanaesterac.

- U drugom dijelu smo zaslužili zabiti dva gola. Promašio sam kazneni udarac iako je bila čista nesreća, preuzimam odgovornost na sebe. Idemo pokušati u sljedećem kolu stići do prve pobjede - zaključio je Jertec.

U sljedećem kolu Varaždin ugošćuje Marsoniju, a djelić s današnje utakmice pogledajte u fotogaleriji.

Komentari