obilazak

Foto - Nova donacija nogometašima Novog Marofa: 'Tim se loptama igra i u Prvoj ligi'

Objavljeno: 30.03.2024. 18:33

Zadnja izmjena: 30.03.2024. 18:33

Foto: Lidija Filipović

Danas su seniori nogometnih klubova Novi Marof i Nedeljanec u Novom Marofu odmjerili snage u sklopu 18. kola Elitne Županijske nogometne lige Varaždin, čemu su prisustvovali i predsjednik ŽNS-a Varaždin Nenad Horvatić i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

Tom je prilikom Horvatić predsjedniku kluba Željku Česiju uručio donaciju od četiri nogometne lopte za odigravanje utakmica. Riječ je, inače, o loptama s kojima se igra i najviši rang Hrvatskog nogometnog saveza, odnosno Prva liga.

- Obišao sam nedavno i NK Podravina, a danas sam bio i u Novom Marofu gdje sam prisustvovao utakmici derbiju Prve elitne lige. Ovom donacijom također sam nastavio kontinuitet obilaska klubova te sam se i tom prilikom uvjerio kako NK Novi Marof i dalje odlično funkcionira - rekao je Horvatić.

Podsjetimo, Županijski nogometni savez Varaždin i Hrvatski nogometni savez izdvajaju velika sredstva za klubove, Tako je NK Novi Marof, primjerice, dobio teren s umjetnom travom vrijednosti 150 tisuća eura, a ujedno vlada i velik interes za novomarofsku Školu nogometa koju trenutno polazi oko 180-ero djece s tendencijom rasta, što ju čini drugom najrazvijenijom na području Varaždinske županije.

Komentari