grad ivanec

Foto - Otvorene novouređene i natkrivene tribine na nogometnom stadionu Ivanec

Objavljeno: 19.08.2023. 16:39

Zadnja izmjena: 19.08.2023. 16:39

Danas su na nogometnom stadionu NK Ivančice Ivanec otvorene novouređene i natkrivene tribine.

Sredstva za izvedene radove osigurana su kapitalnom donacijom Grada Ivanca NK-u Ivančici od 20.000 eura te vlastitim novčanim učešćem NK od oko 11.000 eura. Također, tribine su obnovljene i obojane, a dosadašnja stara i trošna sjedala zamijenjena su puno funkcionalnijom WPC oblogom. Obloga, vrijedna oko 4.500 eura, donacija je ivanečke tvrtke BGW i njena direktora Kristijana Danjka, koji je ujedno i član Izvršnog odbora NK Ivančice. Na tribine se sada, kako je pritom rečeno, može smjestiti i više od 300 posjetitelja, koji nogometne utakmice ili treninge odsad mogu pratiti u komfornijim uvjetima. Radove je izvelo poduzeće ISF vl. Tome Fištreka iz Ivanca.

- Iako Grad svake godine za sport i rekreaciju izdvaja sve veća sredstva, ta su ulaganja ove godine dosegnula rekord od oko 793.500 eura i najveća su u povijesti Ivanca. Na području grada Ivanca ima više od 1.000 registriranih sportaša, dok je broj rekreativaca čak i veći. Na Gradu je da stvori kvalitetne pretpostavke za njihovo bavljenje sportom i rekreacijom i upravo to je ono što svim navedenim ulaganjima Grad i čini - rekao je gradonačelnik Milorad Batinić. 

Teren s umjetnom travom

Otvorenju tribina je, uz ostale, prisustvovao i predsjednik Županijskog nogometnog saveza i predsjednik Komisije Hrvatskog nogometnog saveza za sportsku infrastukturu na razini cijele države Nenad Horvatić, koji je rekao da će ispuniti svoje obećanje o tome da se jedan teren s umjetnom travom uredi na ivanečkom području.

- Čestitam vodstvu kluba na angažmanu i doprinosu. Zahvaljujem gradu Ivancu za izdvojena sredstva za funkcioniranje nogometnih klubova sa područja grada Ivanca. Naime, osim NK "Ivančice", na područja Grada vrlo uspješno djeluje i NK "Mladost" Margečan. O ciljevima i planovima Ivančice i Mladosti razgovarao sam sa predsjednikom gradskog vijeća grada Ivanca Zdenkom Đurasom koji pokazuje puno razumijevanje, ali i potporu u daljnjem podupiranju sporta opčenito. Čestitam i zahvaljujem se svima, te želim puno uspjeha u radu - rekao je Horvatić

Komentari