novi natječaj i elitna liga

Foto - Ovako je bilo na tradicionalnom domjenku Županijskog nogometnog saveza

Svi pucaju prema Elitnoj ligi i ja se nadam vrlo uzbudljivom nastavku natjecanja u proljetnom dijelu, kazao je Nenad Horvatić, osvrnuvši se i na novi natječaj za sportsku infrastrukturu, koji se očekuje već početkom godine…
Objavljeno: 17.12.2021. 16:34

Zadnja izmjena: 17.12.2021. 16:49

Foto: Luka Šalamun

Županijski nogometni savez održao je tradicionalni blagdanski domjenak, koji je bio u znaku nove elitne lige, ali i novog natječaja za poboljšanje infrastrukture koji se očekuje već početkom sljedeće godine.

Predsjednik Nenad Horvatić i glavni tajnik Ivan Novak sada su prije svega istaknuli zadovoljstvom činjenicom da su odigrane sve utakmice unatoč izazovima epidemije, s kojima se živi već gotovo dvije godine.

- U drugi dio prvenstva ulazimo apsolutno čisti, sve utakmice su odigrane i zbog toga veliko hvala svim ljudima u klubovima. Očekujemo još bolji i kvalitetniji drugi dio sezone – rekao je Novak.

Novi natječaj i elitna liga

Gusto je kako u Prvoj tako i u Drugoj županijskoj nogometnoj ligi, no upravo to daje onu pravu nogometnu drž, nadovezao se Horvatić.

- Svi pucaju prema Elitnoj ligi i ja se nadam vrlo uzbudljivom nastavku natjecanja u proljetnom dijelu – kazao je predsjednik ŽNS-a, osvrnuvši se i na spomenuti novi natječaj za sportsku infrastrukturu.

- Održali smo Izvršni odbor, donijeli smo plan i program, a sljedeće srijede održat ćemo i Izvršni odbor HNS-a. Nakon toga ćemo vidjeti koliko će sredstava pripasti po županijama. Natječaj za renoviranje i izgradnju  sportske infrastrkture raspisat ćemo u drugom ili trećem mjesecu – otkrio je, dodajući kako je obol županijskom nogometu obećana i od strane Varaždinske županije, odnosno župana Anđelka Stričaka, s kojim je obavljen sastanak.

Velika i složena organizacija

S ukupno 64 nogometna kluba, više od pet tisuća igrača; 160 trenera, 85 sudaca i 39 delegata, Županijski nogometni savez uvjerljivo je najbronije i najsloženije sportsko udruženje u Varaždinskoj županiji, a godišnje odigraju više od 3.300 utakmica.

Promjena na vrhu

Godinu na izmaku obilježio je izbor novog predsjednika HNS-a, Marijana Kustića, a Nenad Horvatić ponovno je ove godine izabran za predsjednika nacionalne Komisije HNS-a za sportsku infrastrukturu. Izabran je i na novi mandat na čelu ŽNS-a, pri čemu je podrška njegovoj kandidaturi bila je jednoglasna.

Komentari