PC Kolibri Cvetlin

Foto - Paragliding klub iz Bednje slavi dvadesetu godišnjicu

Objavljeno: 01.08.2021. 18:20

Zadnja izmjena: 01.08.2021. 18:28

Foto: fb Općina Bednja

Povodom značajne obljetnice – 20 godina uspješnog rada, Paragliding Club Kolibri Cvetlin održao je svečanu skupštinu na kojoj su se prisjetili svojih početaka, kao i aktivnosti koje su obilježile dva desetljeća postojanja kluba.

Prvi letač iz bednjanskoga kraja bio je Zdravko Jakop koji je još 1997. godine uz pomoć inženjerije hrvatske vojske uredio južno poletište te pristupnu cestu kroz Višnjicu. Nakon Jakopa, braća Ivica i Slaven Štefanec iz Bednje su 1998. godine nabavili prvi padobran te uz pomoć skripti i video zapisa naučili letjeti. Dvije godine kasnije svoje su znanje prenijeli i drugima, a 2001. godine osnovan je klub Colibri.

Samo godinu kasnije klub je organizirao natjecanje u preciznom slijetanju, a 2003. godine u njihovoj organizaciji održano je prvo otvoreno Prvenstvo Hrvatske u preciznom slijetanju, čemu je prethodilo učlanjenje u Hrvatski zrakoplovni savez, Narednih su godina organizirali europske i svjetske kupove, a kruna svih natjecanja bilo je Svjetsko prvenstvo u preciznom slijetanju koje su 2009. godine organizirali zajedno s klubom Let iz Ivanca.

Kako bi se sva ta natjecanja mogla održati klub je izgradio potrebnu infrastrukturu, odnosno poletište Ravna gora sjever i sletište u Cvetlinu s pratećim objektima, a uređene su i pristupne ceste na poletišta sjever i jug.

Članovi kluba sudjelovali su na svim razinama natjecanja u parajedriličarstvu, kao natjecatelji ili kao suci, a Club Kolibri bio je više puta prvak Hrvatske u preciznom slijetanju te osvajao druga i treća mjesta. Također su članovi kluba kao pojedinci osvajali državna prvenstva te proglašeni sportašima godine u parajedriličarstvu u Hrvatskoj.

Dvadesetu obljetnicu članovima kluba je u ime župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka te u svoje osobno ime čestitao načelnik Općine Bednja Damir Poljak, a uz njega, svečanoj su skupštini nazočili predsjednik Općinskog vijeća Bednje Vladimir Kramarić te vijećnik i član Cluba Kolibri Dražen Turibaka.

- Čestitam vam na svim dosadašnjim uspjesima čiji su dokazi brojni pehari i medalje koje ste osvojili, a uvjeren sam da je mnogo sličnih ili još i većih uspjeha pred vama. Budite ustrajni u tome da ljepotu ovoga sporta prenesete na što više mladih ljudi, a Općina Bednja u vašim će vas nastojanjima i aktivnostima podupirati koliko god će to biti u našoj moći – rekao je načelnik Poljak.

Komentari