evo detalja

Foto - Plenum klubova Županijskih nogometnih liga Varaždin razmotrio sastave nove lige i o ulaganjima

Objavljeno: 26.07.2023. 12:10

Zadnja izmjena: 26.07.2023. 12:10

Foto: Boris Matijašec

Na današnjem Plenumu klubova Županijskih nogometnih liga (ŽNL) Varaždin, na kojem su sudjelovali predstavnici 54 kluba, razgovaralo se o sastavima nove lige te o ulaganjima u infrastrukturu. 

Prema riječima predsjednika Nogometnog saveza Varaždinske županije Nenada Horvatića, odaziv na plenum čak 54 kluba od njih 57, odnosno 95 posto, govori da su predstavnici klubova jako ozbiljno shvatili plenum i da su vjerojatno zainteresirani za početak natjecanja. 

Horvatić je izvijestio da su se na plenumu kratko osvrnuli na sustav natjecanja koji je prošao tj. na elitnu ligu na koju su jako ponosni, te ustvrdio da je "bilo puno više gledatelja i puno boljeg nogometa". Osvrnuo se i na to kako se raspada međužupanijska liga Bjelovar, Koprivnica i Virovitica te ocijenio da su donijeli dobru odluku kada su izašli iz tog sporazuma.

- Iza nas je i novi val ulaganja u infrastrukturu. Danas sam upozorio na plenumu ljude da njih još 10-ak nije konzumiralo svoje ugovore, znači da krenu s investicijama i da završe, jer moraju do kraja ove godine biti gotovi - napomenuo je.

'Teren u Ludbregu'

Objasnio je i sastave novih liga temeljem licenciranja i plasmana. - Ovaj put je izvršni odbor donio odluku da nema popuštanja, i da onaj tko je bio zadnji mora ispasti, tko nije dobio licencu da ide u rang niže - naveo je. Od noviteta, naveo je da je finale kupa od ove sezone na dvije utakmice, što znači da od ove sezone svaki finalist igra kod kuće, isto tako pretposljednji klub više ne igra kvalifikacije nego se popunjava liga koliko je potrebno da bi
 činila određeni broj.

- I, naravno, pripremamo se za nove investicije i realizaciju projekata, a ovaj tjedan bi se trebao potpisati ugovor o izgradnji nogometnog terena s umjetnom travom u Ludbregu, već treći na području naše županije - zaključio je Horvatić.  

Komentari