ZSUGV

Foto - Počeo je 3. Ljetni sportski višeboj

Objavljeno: 30.06.2022. 08:49

Zadnja izmjena: 30.06.2022. 08:56

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, pod pokroviteljstvom Grada Varaždina i u suradnji s Udrugom kineziologa Grada Varaždina i Varaždinske županije, tijekom praznika redovito organizira besplatne sportske aktivnosti za učenike varaždinskih osnovnih škola.

Tako je 3. Ljetni sportski višeboj počeo je u ponedjeljak, 27. lipnja, a sudjeluje 200-tinjak djevojčica i dječaka od trećeg do sedmog razreda. Ljetni sportski višeboj održava se kroz dva tjedna, od ponedjeljka do petka, od 9 do 12 sati.

Zajednica je sudionicima sportskog višeboja osigurala korištenje sportskih terena i sportske dvorane u Graberju, besplatan prijevoz iz prigradskih naselja, besplatan prijevoz do Dravskog kupališta, ulaz na Dravsko kupalište, okrjepu, rekvizite i stručno vodstvo kineziologa.

Sudionici su podijeljeni u osam grupa te se izmjenjuju svaki drugi dan u aktivnostima. Četiri grupe u sklopu Sportskog centra Graberje usvajaju motorička znanja iz brojnih dvoranskih sportova (nogomet, odbojka, rukomet, atletika, borilački sportovi, cross fit za djecu, badminton), a četiri grupe na Dravskom kupalištu uživaju u vodenim sportovima (plivanje, ronjenje, skokovi u vodu, vaterpolo, vodena odbojka, vodena košarka), a tu su i frizbi, orijentacijsko trčanje i odbojka na pijesku.

Sudionike Ljetnog sportskog višeboja na kraju očekuje podjela spomen-majica i diploma za uspješno sudjelovanje te jednodnevni izlet na more.

 

 

Komentari