FOTO: Podravina ispratila Višnjevac s četiri „komada“

Objavljeno: 23.08.2014. 22:17

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Izvor: galerija-images/nogomet nk podravina

Savršenu trećeligašku premijeru imali su nogometaši Podravine, u 1. kolu novoformirane Treće HNL Istok pobijedili su Višnjevac s glatkih 4:0. Međimurje je u derbiju izgubilo u Bjelovaru, Varaždin sutra gostuje u Bijelom Brdu.

Ludbrežani su u vodstvo došli već u 17. minuti, prekrasnim pogotkom Nikole Pompera. Nakon toga i nije bilo previše uzbuđenja, do 39. minute kad je Denis Kaniški (pre)grubo startao na protivničkog igrača, a igrač Višnjevca Vid Vlašić imao potrebu sam „presuditi“ Kaniškom udaranjem glavom o glavu. Obojica su zaradila prijevremeni odlazak pod tuš.

Na odmor se otišlo s minimalnom prednošću Ludbrežana, a očekivali smo da će trener gostiju – poznato nogometno ime Robert Špehar – otvoriti igru u nastavku. To se i dogodilo, ali ne na način da je Višnjevac bivao opasan, već tek toliko da je u zadnjoj liniji ostavljao strašno puno prostora za polukontre i kontre. A takve su situacije kao stvorene za najboljeg igrača današnje Podravine Nikolu Valjka, koji je u 59. minuti prvi put pa pet minuta kasnije i drugi put sjajno proigran, izbio sam pred gostujućeg vratara Jakovljevića i oba puta „probio“ golmana – u svega pet minuta bilo je 3:0. Imao je popularni Meho još dvije situacije, međutim oba puta je signalizirano zaleđe. Ne i osam minuta prije kraja kad je Valjak mogao izravno proigrati Žmuka, ali je lukavo odigrao na desnu stranu, uslijedila je paralela za mladog napadača Podravine, koji je zabio u lijevi donji kut za konačnih, visokih 4:0. I za preuzimanje, odmah na startu – prvog mjesta na prvenstvenoj tablici.

Varaždin svoju utakmicu Treće HNL igra sutra u Bijelom Brdu, svi ostali odigrali su susrete 1. kola danas. Osim Podravine, veliku je pobjedu ostvarila i Slavija iz Pleternice u Koprivnici, dok je u „sjevernom derbiju“ otvaranja sezone Bjelovar s minimalnih 2:1 pobijedio Međimurje. Za čakovečki sastav pogodak je postigao dojučerašnji igrač Varaždina, Mihael Rebernik. Zanimljivo, Podravina i Bjelovar jedini su slavili kao domaćini, u sedam odigranih utakmica čak su pet puta bodove odnosili gosti. Može li to ponoviti sutra i Varaždin!?

Rezultati 1. kola Treće HNL Istok: Podravina – Višnjevac 4:0, Bjelovar – Međimurje 2:1, Virovitica – Mladost (Ž) 0:2, Koprivnica – Slavija 1:3, Slavonija – Belišće 1:2, Oriolik – Croatia Đakovo 0:1, Vukovar 1991 – Mladost (A) 1:3; BSK – Varaždin (nedjelja, 17:30).

{gallery}nogomet nk podravina{/gallery}

Komentari