NK POLET TUHOVEC

Foto - Pri kraju izgradnja pomoćnog igrališta uz pomoć Grada Varaždinskih Toplica i ŽNS Varaždin

Objavljeno: 20.11.2022. 14:51

Zadnja izmjena: 20.11.2022. 15:34

Foto: Boris Matijašec

NK Polet iz Tuhovca jedan je od klubova koji su se uključili u projekt ŽNS Varaždin za sufinanciranje sportske infrastrukture. Prijavili su projekt izgradnje pomoćnog igrališta,  a radovi na izgradnji sada već uvelike traju.

Prošle godine su krenuli s projektom pomoćnog igrališta tako da je najprije Gradsko vijeće Varaždinskih Toplica donijelo odluku o otkupu zemljišta. U prvoj polovici ove godine to je i realizirano i tada su se javili na natječaj ŽNS Varaždin za dodjelu sredstava za same radove. Grube radove su završili, slijedi fino planiranje zemlje i priprema za sjetvu travnjaka.

Na derbi susret Elitne ŽNL između Poleta i Ivančice pozvali su i Nenada Horvatića, predsjednika Županijskog nogometnog saveza Varaždin kako bi prezentirali što se sve do sada napravili.

- Ovdje smo, kao ŽNS Varaždin dali 50.000 kuna potpore za izgradnju pomoćnog terena. Kao što vidimo radovi su u punom jeku. Nadamo se da će na proljeće 2023. godine ovdje niknuti jedan lijepi mali pomoćni teren, koji uvelike treba NK Polet iz Tuhovca. I ja sam ovdje igrao nogomet, poznajem dobro Tuhovčane i Drenovčane i Leskovčane i znam koliko oni volontiraju i pomažu ovom klubu. Na kraju to je i jedini mogući način da klub bude uspješan. Ovom prilikom se zahvaljujem i Gradu Varaždinskim Toplicama i gradonačelnici Dragici Ratković na financijskoj pomoći ovom projektu. Upravo je to bila intencija ŽNS Varaždin da potaknemo čelnike jedinica lokalne samouprave da ulažu i investiraju u gradsku imovinu. Ovdje klub dobro funkcionira, ima puno djece, a igra se i derbi Poleta i Ivančice, a ova investicija će još više pripomoći da klub ostvaruje još bolje rezultate, naglasio je Horvatić.

Klupska želja i potreba

Predsjednik NK Polet Tuhovec Dejan Kubat naglasio je kako je pomoćni teren klupska želja i potreba već nekoliko godina.

- Ovaj projekt ne bi bilo moguće ostvariti bez pomoći Grada Varaždinskih Toplica i ŽNS Varaždin, a također i bez naših sponzora koji nas stalno prate. Na početku sljedeće sezone nadam se da ćemo ga moći koristiti. Imamo više od 100 registriranih nogometaša i radimo u osam dobnih kategorija i zato nam je pomoćni teren nasušna potreba, dodao je Kubat.

Komentari