evo što je rečeno

Foto - Skupština Županijskog zbora nogometnih sudaca: 'Članovi sude 2.000 utakmica godišnje'

Objavljeno: 24.02.2024. 08:35

Zadnja izmjena: 24.02.2024. 08:49

Foto: Boris Matijašec

U dvorani za sastanke Županijskog nogometnog saveza Varaždin održana je izvještajna Skupština Županijskog zbora nogometnih sudaca.

Kako ističe predsjednik Mario Zebec, cilj ovog vodstva Zbora jest podizanje razine kvalitete suđenja i što veće zastupnjenosti naših članova na višim listama HNS-a.

- Nažalost, mi kao organizacija i nadalje se moramo nositi s problemom premalog broja sudaca, za sve veće potrebe ligaškog nogometa, ali moramo uložiti još veći napor u radu na omasovljenju sudaca. Usprkos svim problemima, uspjeli smo biti zastupljeni na međunarodnim utakmicama FIFA, UEFA, utakmicama Supersport, 1. HNL, 2.HNL te na svim razinama natjecanja koje organizira naš bazni ŽNS Varaždin – dodao je Zebec.

Nadalje, rekao  je kako se svakog vikenda na području ŽNS Varaždin odigra 30-tak seniorskih utakmica i još više utakmica mlađih uzrasta.

- Kad se to pomnoži sa otprilike 25 kola, dođe se do brojke od skoro 2 tisuće utakmice koje su sudili naši članovi, ne računajući pri tom malonogometne turnire, prijateljske utamice i slično. Uz to, u 2023. održano je 11 zajedničkih sastanaka Zbora sa članovima Udruge delegata gdje su prikazivani video klipovi s utakmica, komentirana problematika i brojne druge edukativne aktivnosti kao i dva seminara sudaca – zaključio je.

Komentari