Sportske aktivnosti

Foto - Svakodnevno 60-ak djece iz varaždinskih osnovnih škola zabavlja se na zimskom višeboju

Objavljeno: 03.01.2024. 17:14

Zadnja izmjena: 03.01.2024. 17:24

U punom je zamahu 8. izdanje Zimskog sportskog višeboja u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina (ZSUGV), a pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, na kojem se svakodnevno zabavlja 60-ak djevojčica i dječaka gradskih osnovnih škola uz stručno vođene treninge.

Djeca na višeboju imaju prilike uvježbati tehničke i taktičke elemente iz rukometa, odbojke, nogometa, borilačkih sportova, plesa, badmintona te crossfita, dok im treninge vode kineziolozi, članovi Udruge kineziologa grada Varaždina i Varaždinske županije te trenerice Sportskog plesnog kluba Valcer. Mogla su se okušati se i u disc golfu, koji su im približili članovi Disc golf kluba Lagoda, dok su im članovi Taekwondo kluba Varaždin prezentirali taekwondo, ističu iz ZSUGV-a. Kako dodaju, pretposljednjeg dana višeboja očekuje dodjela zasluženih diploma i majica, a u petak se ide na izlet na Plitvička jezera.

- Želimo pokazati da je sport zabavan i naučiti djecu da bi trebala uživati u njemu, a između ostalog, na taj način uzmu i mali predah od škole i druže se sa svojim vršnjacima, sa svojim prijateljima. Naravno, neće sva djeca postati vrhunski sportaši, no kroz sport rade na sebi i na taj način imaju priliku razviti jedan vrijedan sklop vještina koje će im biti potrebne i kasnije u životu - istaknula je voditeljica za sport i razvojne programe ZSUGV-a Anica Sitar.
 

Komentari