NK UDRANIK 32

Foto - Bili smo na 90. rođendanu NK Udarnik 32, evo velike galerije

Objavljeno: 18.09.2022. 07:38

Zadnja izmjena: 18.09.2022. 08:19

U NK Udarnik 32 iz Gornjeg Kućana obilježava 90-tu godišnjicu osnutka dvodnevnim programom. Osim turnira za niže uzrasne kategorije NC Trnovec, Kućan, Šemovec i NC Vidovec, a tu je i susret Legende NK Udarnik 32 – Legende NK Varaždin, te seniorska NK Udarnik 32 – NK Jurketinec.

Održana je i svečana sjednica kluba na kojoj je predsjednik NK Udarnik 32 Goran Bobek zahvalio svima koji podržavaju i sponzoriraju klub, te svim bivšim i sadašnjim igračima i članovima Uprave kluba. U ime Varaždinske županije zahvalnicu je primila Nadica Dreven Budniski, a u ime Grada Varaždina Blaženka Beli.

Tajnik kluba Vladimir Kudelić podsjetio je da je NK Udarnik 32 jedan od najstarijih klubova na području Varaždinske županije, te da je osnova 1932. godine iako se zna da se nogomet na području Kućana igrao i dvadesetih godina prošlog stoljeća.  Trenutno klub igra u 3. ŽNL Skupini Varaždin, a cilj im je ulazak u 2. ŽNL.

Klub je 1932. godine osnova Antun Posavec, a tada se zvao Šprtski klub Kućan. Nogomet se igrao i prije, a ostalo je zabilježeno da je prvu loptu izradio postolar Pocedulić. Zlatno doba kluba ipak je ono 70-tih godina prošlog stoljeća kada se natjecao u Zagrebačkoj zoni, što je bio četvrti rang natjecanja u tadašnjoj državi. Od brojnih uspomena iz klupske povijesti podsjećaju da je ovdje gostovao Dinamo 1982. godine s trenerom Ćirom Blaževićem, te da je ovdje igrao i Robert Prosinečki, kao član juniorskog sastava Dinama. Udarnik 32 u svojim redovima imao je i dva branitelja koja su poginula u Domovinskom ratu Nenad Bajsić Baja i Bernard Benček.

U posljednje vrijeme dosta se radi na klupskoj infrastrukturi, tako je riješeno grijanje, imaju novi strujni priključak i javna rasvjeta do igrališta. Postavljen je najmoderniji sustav podzemnog navodnjavanja, a gotov je i glavni projekt za adaptaciju i dogradnju klupskog objekta. Novo vodstvo kluba ulaže velike napore da sadašnja klupska lokacija postane moderni sportski centar i da se klub ponovo vrati u viši rang natjecanja.

Komentari