sad su treći u zemlji

FOTO Toplički karatisti okitili se medaljama na jakom turniru u Zagrebu - i sad imaju i državne prvake

Objavljeno: 26.11.2017. 17:29

Zadnja izmjena: 26.11.2017. 17:29

Na ELKA peharu 2017. koji je okupio najbolje kyokushin karatiste iz Hrvatske i Mađarske, niz medalja osvojili su članovi karate kluba "AIK" iz Varaždinskih Toplica i u katama i u borbama.

Tako su mladi toplički karatisti osvojili 2 zlata u katama i čak 6 zlata u borbama - a medaljama treba pribrojati još 4 srebra i 3 bronce. Svakako treba napomenuti i da je Jana Huzjak osvojila nagradu i za najbolju žensku kata izvedbu na cjelokupnom turniru.

Na turniru je Odbor za kyokushin pri Hrvatskom karate savezu objavio rezultate za Prvenstvo Hrvatske u sezoni 2016./17. koje se boduje po natjecanjima kroz cijelu sezonu i karatisti AIK-a su ostvarili izvrstan uspjeh, osvojili su četiri naslova prvaka Hrvatske, jedan naslov viceprvaka i tri treća mjesta. Prvaci Hrvatske postali su tako u teškoj kategoriji mlađih učenika Roko Kalničanec, u srednjoj kategoriji mlađih kadeta Marko Dvorski, u teškoj kategoriji Karlo Nofta i u mlađim kadetkinjama Marta Ivanek. Dodajmo da se četvero topličkih karatista kandidiraju za europsko prvenstvo slijedeće sezone, dok se Jana Huzjak priprema za svjetsko prvenstvo gimnazija u Maroku u svibnju 2018. godine. Na kraju, karate klub „AIK“ zauzeo je u klupskom poretku treće mjesto u Hrvatskoj i već je nekoliko sezona za redom među najboljim klubovima.

Komentari