PANNONIAN CHALLENGE TOUR

Foto - U Varaždinu održan festival ekstremnog sporta

Objavljeno: 22.08.2021. 10:25

Zadnja izmjena: 22.08.2021. 10:25

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj, zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković i gradski vijećnik Bruno Ister u subotu su u varaždinskom Parku mladih prisustvovali atraktivnom Pannonian Challenge Tour natjecanju koji se na Skate parku održao treću godinu zaredom.

Uz izaslanstvo Grada Varaždina, podršku natjecateljima dao je i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak. U Varaždinu su se okupili najbolji domaći i regionalni sportaši te pokazali svoje vještine u kategorijama BMX, skate i inline kao i najekstremnije trikove iz tih kategorija.

Gradonačelnik Neven Bosilj iskazao je zadovoljstvo što nove olimpijske discipline izazivaju ovako velik interes mladih u Varaždinu. Naglasio je kako će Grad Varaždin u svakom pogledu pružiti podršku mladim sportašima i rekreativcima da bi imali što bolje uvjete za trening. S organizatorima Pannoniana dogovorit će daljnje smjernice o tome kako ljestvicu natjecanja podići na još veću razinu, a razmatraju se i sve mogućnosti o dugotrajnijim i kvalitetnijim rješenjima za opremu na Skate parku koja mora biti potpuno sigurna za sve korisnike.

Najekstremnije trikove u Varaždinu pokazali su:

- BMX:

  1. Marin Ranteš
  2. Mark Vukman (Best trick)
  3. Kristof Krausz

- SKATE:

  1. Bruno Vranić
  2. Antonio Bagarić (Best trick)
  3. Domagoj Gudac

- INLINE:

  1. Matija Kunštek (Best trick)
  2. Sanjin Hadžiomerspahić
  3. Stjepan Macanga

Prvenstvo Hrvatske u BMX-u:

  1. Marin Ranteš
  2. Vito Ratajec
  3. Karlo Špičko

Varaždinac Marin Ranteš ponovno je opravdao svoju titulu najboljeg nakon nedavno osvojenog Pannoniana u Osijeku. Gradonačelnik je sa svojim suradnicima podijelio medalje najboljima, čestitao im na uspjehu i zaželio puno sreće u daljnjem radu.

Festival ekstremnog sporta

Udruga Pannonian, organizator natjecanja, već više od dvadeset godina u Osijeku organizira vodeći regionalni festival ekstremnog sporta i urbane kulture Pannonian Challenge, a kroz svoj festival Challenge Tour promovira ekstremni sport, nove olimpijske discipline BMX, skate i role, urbanu kulturu i volontiranje.

Komentari