Uskoro Varaždin Challenge

FOTO: U Varaždinu započeli radovi na drugom najvećem skate parku u Hrvatskoj

Grad Varaždin će po završetku radova, sredinom travnja dobiti drugi najveći Skate park u Hrvatskoj na površini od ukupno 1200 kvadratnih metara.
Objavljeno: 25.03.2019. 13:02

Zadnja izmjena: 25.03.2019. 13:46

Foto: Dario Jurčević

Grad Varaždin će po završetku radova, sredinom travnja dobiti drugi najveći Skate park u Hrvatskoj na površini od ukupno 1200 kvadratnih metara.

Krenula je prva faza uređenja novog Skate parka, dok stari park ide u besplatnu rekonstrukciju izvođača L.T.M. gradnja koji je postavio rampu prije 15-ak godina. - Što se tiče samog parka, novi dio je predviđen za natjecanja, iskusnije rekreativce i potencijalne nove profesionalce poput Ranteša. Ide jedna velika rampa na 600 kvadratnih metara, a 27. travnja imamo Varaždin Challenge, prvenstvo Hrvatske u BMX-u. - rekao je stručni suradnik u Zajednici sportskih udruga Varaždina Denis Mladenović.

- Vjerujemo kako će rampa biti prvenstveno iskorištena za sportske svrhe i promicanje ekstremnog sporta. Strogo će biti zabranjeno alkoholizranje na ovoj površini. Također, ovo su velike rampe koje iziskuju i nošenje zaštitne opreme. - dodao je Mladenović.

- Ovo će zasigurno biti jedan dodatni sadržaj koji će dobro doći. Sve je više mladih koji se zapravo bave ovim sportom ili na neki način rekreiraju. Pozitivna je to vijest i možda poruka kako bi mladi više kao nekad bili na ulici, a manje doma za kompjuterima. - rekao je predsjednik gradskog vijeća Damir Habijan.

Za sada je potvrđeno kako na Varaždin Challenge dolazi 50-ak najjačih imena sa scene BMX-a, rolanja i skateboardinga u Hrvatskoj što uključuje i Marina Ranteša. Prema riječima Mladenovića, biti će to uvertira u jubilarni 20. Pannonian Challenge u Osijeku.

Komentari