Varaždin - Dinamo: 1-3

Foto - Slaba predstava Varaždina, Dinamo uvjerljivo slavio na gostovanju u baroknom gradu

Objavljeno: 19.02.2023. 17:20

Zadnja izmjena: 19.02.2023. 17:20

U utakmici 22. kola SuperSport HNL-a nogometaši Varaždina, predvođeni trenerom Mariom Kovačevićem, ove su nedjelje na prepunom Gradskom stadionu ugostili igrače GNK Dinamo. Interes za samu utakmicu bio je vrlo velik, pa je stoga na snagu stupila i posebna regulacija prometa u blizini samog stadiona.

Domaći igrači istrčali su na terenu u formaciji 4-3-1-2 početnog sastava: Zelenika, Kolarić, Pellumbi, Ba, Stanić, Pilj, Puclin, Banovec, Teklić, Šego, Brodić, dok su s druge strane gostujući igrači utakmicu odigrali u 4-4-2 formaciji te u sastavu: Livaković, Ristovski, Šutalo, Perić, Ljubičić, Bulat, Mišić, Baturina, Ivanušec, Špikić i Drmić.

Na poluvremenu posjed lopte pripao je na stranu Dinama, dok su domaći igrači bili više dominantniji po pitanju napada te su izborili više slobodnih udaraca i ubacivanja sa strane. Niti jednima niti drugima to nije bilo dovoljno, pa se na odmor otišlo s rezultatom od 0-0. Jedinu izmjenu u prvom poluvremenu napravio je trener Dinama Ante Čačić, izvadivši tako iz igre Daria Špikića te na njegovo mjesto poslao Luku Menala.

Drugo poluvrijeme donijelo nam je više akcije na terenu, jer je nedugo nakon povratka igrača na teren Luka Ivanušec postigao prvi gol na utakmici za gostujuću ekipu. Ivanušec je ujedno bio i strijelac drugog pogotka u 73. minuti za vodstvo gostujućih igrača rezultatom od 2-0. U 86. minuti Arijan Ademi zabija i treći pogodak za gostujuću ekipu. Jedini pogodak kod Varaždina postigao je Tonio Teklić u 80.-oj minuti. Utakmica je tako završila rezultatom 1-3.

Na kraju spomenimo samo kako je trenutno na tablici vodeći Dinamo te ima 57 osvojenih bodova, tj. tri pobjede i dva remija, dok je Varaždin na sedmom mjestu (jedna pobjeda, dva remija i dva poraza) te ga od šesto plasirane Rijeke dijeli samo bod.

Komentari