izborili finale Županijskog kupa

FOTO Varaždin izbacio Bumbare iz Županijskog kupa

Objavljeno: 16.05.2018. 20:12

Zadnja izmjena: 16.05.2018. 20:16

U uzvratnoj utakmici polufinala Županijskog kupa susreli su se još jednom Varteks i Varaždin, a i ovog puta je uspješniji bio Varaždin. Utakmica je završila pri rezultatu 1:7 za goste, koji su tako izborili finale Županijskog kupa.

I dok se dobar dio gledatelja još nije ni smjestio na tribini, Varaždin je već poveo. Za 0:1 zabio je Tin Kulenović. Vuk je ubacio, a Kulenović pogađa u bliži kut Posavca. Petnaest minuta kasnije, mogao je Varteks izjednačiti preko Jurića, koji je sam izbio pred vratara gostiju, no lopta mu odlazi preko noge i preko gola. U istoj minuti, Bumbarima se ukazala još jedna prilika - Šoštarić izvodi korner, lopta se vraća do njega, ali udarac s ruba šesnaesterca odlazi pored gola.

Zato 3 minute kasnije precizan je Hranilović, koji povisuje na 0:2, nakon što se lopta odbila do njega, a on neometano plasira loptu u gol Posavca. Pokušavali su igrači Varaždina u još nekoliko navrata ugroziti gol Bumbara, a to im po treći put na utakmici uspijeva u 37. minuti. Strijelac je ponovo Hranilović.

Pri tom rezultatu otišlo se na odmor, a u nastavku ista priča - Varaždin napada, Varteks se brani. Posavec u tim trenucima spašava čistu gol šansu gostiju. Kad su Bumbari shvatili da nemaju što više izgubiti u ovoj utakmici, krenuli su odlučnije po barem jedan pogodak, no udarac Spasića odlazi pored gola. Pokušao je Šoštarić još jednom iz prekida ugroziti gol Gavranovića, ali vratar Varaždina uz malu nesigurnost ipak brani njegov odličan udarac.

U 66. minuti, nakon neuspjelog namještanja zamke, zaleđe izbjegava Vuk, koji prebacuje loptu preko istrčalog Posavca za 0:4. Isti se igrač mogao i koju minutu kasnije još jednom upisati u listu strijelaca, no njegov udarac završava na okviru gola. To iskorištavaju Bumbari, koji brzo prebacuju loptu na protivnički dio terena, gdje Spasić dalekometnim i odmjerenim udarcem vara Gavranovića i postiže jedini pogodak za Bumbare.

Do kraja susreta, gosti su zabili još 3 pogotka, a u strijelce su se upisali Klepač, Težak i Sačer, koji je ušao u igru samo nekoliko minuta prije no što je postigao pogodak za 1:7 te tako postavio konačan rezultat utakmice. NK Varaždin se sad okreće finalu Županijskog kupa, dok se nogometaši Varaždina okreću prvenstvu, gdje već u nedjelju dočekuju jednu od najboljih momčadi lige - BSK, protiv kojeg će tražiti nove bodove uz koje bi osigurali ostanak u 3. HNL Istok. Utakmica se igra na SRC Sloboda ove nedjelje s početkom u 17 sati.



 

Komentari