najbolji hrvatski biciklist

FOTO: Varaždinac Kristijan Đurasek prvi u drugoj etapi utrke 'Tour of Croatia' - pobijedio i slavnog Nibalija

Objavljeno: 19.04.2017. 20:09

Zadnja izmjena: 19.04.2017. 20:09

Foto: PR

 Varaždinac Kristijan Đurasek, član UAE Team Emiratesa izvojevao je fantastičnu pobjedu protiv jednog od najvećih biciklista svih vremena, Vincenza Nibalija.

Naime, Varaždinac je slavio u drugoj etapi trećeg izdanja velike utrke Tour of Croatia, voženoj od Trogira do Biokova, dužine 107,7 kilometara, nakon što je u posljednjih 300-tinjak metara uspona krenuo u napad.

Ciljnom ravninom Đurasek je prošao u vremenu 2 sata 43 minute i 38 sekundi pobijedivši ispred Španjolca Jaimea Rosona (Caja Rural-Seguros), Nibalija te dvojca iz CCC Sprandi Polkowica, Čeha Jana Hirta i Austrijanca Felixa Großschartnera. Đurasek je tako stekao šest sekundi prednosti pred Rosonom, te devet pred Nibalijem.

Ovim rezultatom je trenutačno najbolji hrvatski biciklist preuzeo vodstvo u ukupnom poretku, a u petoj etapi, koja se u subotu vozi od Poreča do Učke ga čeka veliki izazov.

Osim u ukupnom poretku, Đurasek je preuzeo vodstvo i u bodovnom te poretku penjača, a što se tiče ostalih biciklista hrvatske nacionalnosti, Radoslav Rogina je završio na dvadesetom, a Matija Kvasina na tridesetom mjestu.

 

Komentari