međunarodno nogometno natjecanje

FOTO Varaždinci su već samim dolaskom ušli u povijest turnira u Kini - a startali su pobjedom protiv najjačih

Objavljeno: 07.12.2017. 10:45

Zadnja izmjena: 07.12.2017. 10:45

Našim ljudima vjerojatno ne znači ništa ime prefekture Dehong, provincije Junan i glavnog grada Mangši. Pa ipak se ti geografski pojmovi nalaze na nogometnoj mapi Azije, a NK Varaždin već samim svojim sudjelovanjem ulazi u povijest turnira.

Jer prvi put u nekoliko godina postojanja turnira na njemu sudjeluje i jedna europska momčad. Sportski mediji najavili su naš klub imenom Varteks Varaždin. Organizatori time samo žele istaknuti da se radi o momčadi koja je - u slavnim danima ovoga kluba - nekada sudjelovala u Kupu Uefa i tamo ostavila trag. Uz naše Varaždince na 10-dnevnom turniru sudjeluju i momčadi iz Laosa, Vijetnama, Tajlanda, Malezije, Filipina, Kambodže i, naravno, Kine. Nama imena tih klubova zvuče još nepoznatije od Yunnana i Mangšija - a radi se o gradu od 340 tisuća ljudi. I kao što i sami možete vidjeti s ove slike - stadion je solidne veličine, iako nije spektakularan.

Pobijedili pobjednike

A Varaždinci su sasvim opravdali poziv organizatora, jer su u prvoj utakmici pobijedili tajlandski TERO FC s rezultatom 2:1. Teško da je itko od nas čuo za ovaj tim, ali radi se o momčadi koja je odnijela pobjednički pehar na prvom Yunnan turniru i time također ušli u njegovu povijest. Pobjeda je tim slađa jer je dio varaždinske momčadi imao grdnih muka zbog vremenskih neprilika u Frankfurtu uopće stići do aerodroma u Šangaju, odakle su onda stigli u Mangshi. Golove za Varaždince postigli su Erić i Glavica. Trener Kovačević je nakon utakmice i prvog položenog ispita mogao na miru sjesti s igračima, analizirati igru i spremati se za drugi meč.

I koliko god je nama Kina i geografski i nogometno daleko, imajmo u vidu da se radi o gospodarskoj supersili koja ozbiljno planira postati i nogometna supersila. Nitko se ne treba čuditi ako za koju godinu na Yunnan turnir dođu Borussia, Liverpool i tko zna još koja momčad. Zato nije nevažno kakav će dojam naši dečki ostaviti na ovom turniru. Napokon, nekima od njih možda će ovo biti prilika da jednog dana u Kini dobiju i svoj nogometni angažman. Na kraju donosimo fotke koje je NK Varaždin postavio na svom službenom fejsu. Iz njih vidimo da je tekma s Tajlanđanima bila dinamična, prava muška. Stoga pobjeda nije nimalo beznačajna.

Komentari