Odpedalirali do Zavižana

Foto - Varaždinci sudjelovali na jednoj od napoznatijih brdsko-biciklističkih utrka u Hrvatskoj

Objavljeno: 24.06.2024. 18:21

Zadnja izmjena: 24.06.2024. 18:24

U organizaciji Brdsko-biciklističkog kluba Senj i Turističke zajednice grada Senja u subotu je održana jedna od napoznatijih brdsko-biciklističkih utrka u Hrvatskoj, "21. Uspon na Zavižan 2024.", na kojoj su već tradicionalno sudjelovali i Varaždinci.

Naime, članovi Varaždinske sportsko-rekreativne zajednice, organizirani pod nazivom "BnB/Bajkom na brege", otišli su i ove godine, kao i proteklih biciklima na Velebit. Ove godine utrka je okupila više od 300-tinjak vrhunskih brdskih biciklista iz cijele Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Kao i svake godine, start utrke bio je iz centra Senja, na rivi, sa 0 metara nadmorske visine, a cilj utrke kod planinarskog doma na Zavižanu na 1594 metara nad morem. Dužina staze tj. uspon koji je trebalo savladati je bio 38 kilometara, izvijestili su iz BnB-a. 

Dečki iz BnB-a su podjelili snage - neki su krenuli iz Senja (38 kilometara uspona), a neki iz Krasnog (20 kilometara uspona). Svi su uspješno završili utrku i, kako sami kažu, bez obzira na zahtjevan i težak uspon sve se isplati kad 'dopedaliraš' do vrha Velebita jer je tada zadovoljstvo potpuno, a osjećaj i pogled sa Velebita neopisiv.

Komentari