FOTO: Varaždinci u uspavanki protiv Slavonije do nove prvenstvene pobjede

Objavljeno: 29.08.2015. 20:05

Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:46

Foto: I.T.

Nogometaši Varaždina u subotu su na stadionu Varteksa stigli do druge prvenstvene pobjede slaveći protiv požeške Slavonije 2:0.

Utakmica je bila vrlo negledljiva s malo prigoda s jedne i druge strane, a varaždinski nogometaši sve svoje prilike su iskoristili.

Na startu su Varaždinci imali inicijativu, a prvi ozbiljniji pokušaj zabilježili smo u 10. minuti kada Moris Kuhta nije dobro reagirao na ubačenu loptu Karla Sambolca.

U 21. minuti Luka Ivanović pao je u šesnaestercu i sudac Ivan Molvarec pokazao je na bijelu točku. Kazneni udarac izveo je Ivanović i pogodio za 1:0.

Isti igrač bio je asistent za drugi gol. U 32. minuti dobro se ubacio ispred obrambenog igrača gostiju i lijepo zavrnuo za Sinišu Čeku koji je loptu zakucao pod gredu.

Do kraja poluvremena mreže su mirovale.

U drugom dijelu gledali smo uspavanku. Nogometaši Rade Hercega dugim loptama su probali naći napadače, a od ozbiljnijih prigoda zabilježili smo samo dva pokušaja iz slobodnih udaraca. Oba puta pucao je Ivan Režić, no nije bilo preciznosti.

Gosti su ozbiljnije zaprijetili jedino u 80. minuti preko Gorana Jurića, no vratar Varaždina Jurica Valentić bio je na visini zadatka.

Predstavom svojih pulena nije bio nimalo zadovoljan Rade Herceg.

-Jako sam razočaran, igrali smo katastrofalno. Još sam pod dojmom i ne mogu ništa komentirati. Cijelo vrijeme smo pokušavali dugim loptama seliti igru u protivničku polovicu. To je loše i Varaždin nikada nije igrao tim načinom - rekao je Herceg. 

Bez obzira na lošiju igru protiv Požežana, varaždinski nogometaši upisali su drugu prvenstvenu pobjedu. U sljedećem kolu gostuju kod Vukovara. 

Drugi županijski predstavnik u 3.HNL Istok, Podravina gostovala je kod Slavije u Pleternici te je poražena s minimalnih 1:0. 

Varaždin - Slavonija 2:0 (2:0)

Stadion Varteksa
Gledatelja: 150
Gl. sudac: Ivan Molvarac, Pom. suci: Ivan Iveljić i Mario Đođ

Strijelci: 1:0 Ivanović 11m (21), 2:0 Čeko (32)

Varaždin: Valentić, Kučko, Holi, Režić, Šestić, Hlišć, Ivanović, Posavec, Sambolec, Kuhta, Čeko (igrali još: Gorski, Vukek, Modrić), Trener: Rade Herceg

Slavonija: Vasić, Ja, Neruda, Tomić, Jo. Neruda, Jurić, Darmopil, Včelik, Žiška, Ivanović, Jakšević, Kalić (igrali još: Franjić, Plešić), Trener; Marijan Bakula

 

Komentari